Se gateste … romaneste

Adica ciorba de varza cu coaste afumate si ne, fasole cu carnati, fasole batuta si niste gingiumingiu pe langa.

Amu pentru ca nu ma amuza sa pun posturi pentru fiecare sandwich facut le strang aici ca nu-s mare inginerie oricum, numai bune pentru haleala de peste saptamana.


1. Ciorba de varza cu coaste de porc (afumate si neafumate) si zeama de varza.

Intai am dat un clocot coastele, impreuna, pe urma le-am schimbat apa si le-am spalat si pe ele si oala.

Separat am inabusit zarzavat de ciorba (ceapa, telina, morcov, ardei), apoi am pus boia dulce si iute. Am vazut la Paprika un bucatar ungur care spunea ca in grasime isi degaja boiaua minune de culori si arome asa ca am pus si eu, pai ce.

Am pus chestiunile inabusite peste carne si am mai lasat sa fiarba. Avu dreptate bucatarul ungur, iaca.

Dupa inca vreo doua tutune si o bere am adaugat si varza taiata marunt.

Apai cam asta e, numai la final cand a fost fiarta si carnea si varza am mai dres cu zeama de varza si am pus leustean (uscat, ca trebuie sa scap si de el).

Fain lucicosul cu combinatie de carne.

====================

2. Fasole cu carnati

Mai intai voiam sa ii arat prietenei Droopina cum se scapa fasolea de, ma iertati, beshini. Stella m-a invatat sa pun la prima apa niste bicarbonat, ies spume verzi, V-am mai zis dar nu am pozat. Nici acum nu se vede cat is de verzi, ce se vede e ca am stat cam mult la taine si …

Nu e bai, se curata, dar e de preferat sa puneti intr-o oala mai incapatoare fasolea ca sa o degazati cu bicarbonat, altfel …

Dupa ce se spala de ce a iesit se mai clocoteste in alta apa noua, se schimba si aia (mai iese zama galben-verzuie din ea) si se lasa sa fiarba. Fierbe si repede si se cam face praf, asa ca am pregatit separat restul, am inabusit ceapa, morcov si carnati.

Am adaugat o cutie de rosii tocate (cu busuic, de la Cirio, excelente), cimbrisor, sare, piper, foi de dafin.

Am pus sosul peste fasolea gata fiarta, am amestecat si am lasat sa mai scada la cuptor.

Si gata. A fost prea tanara fasolea, nu a ramas bob cu bob, dar nu conteaza nici un pic, mai ales langa niste muraturi …

======================

3. Fasole batuta

Asta chiar nu e nici o reteta deosebita, doar voiam sa va arat cat de tare a fiert fasolea si ca de data asta am pus gramada tot: fasole, usturoi, sare, piper si ulei.

Am pus o cutie separat, daca nici acum nu apuc, chem baietii de la BGS sa imi pazeasca frigiderul.

Separat o portioara cu carnati de vanat si muraturi. C’asa e in tenis.

==============================

4. Gingiumingiu

V-am zis ca am primit slana de Reghin de la Petrea. Am incropit o gustare cu dansa, cu ceapa, rosii, branza si masline, cum mancam la bunici la Buzau pe vremuri. Nu intrebati cum faceau rost de masline pe atunci, dar faceau.

Si salata de ieri am pus-o azi dimineata direct pe Tortilla Chips, merge bine de tot si asa, fara avocado.

Ieri v-am aratat cadourile mele, corporatistul de serviciu a primit, in afara de avantaje materiale, o jucrie faina de tot, cu tot cu husa de piele aferenta. Amazon Kindle o cheama. Noi ii spunem Maricica.

Si de final, tot pentru Droopi, am reusit sa surprind cat de cat cerul ala de care ii ziceam aseara, asa ca …

Reclame

11 gânduri despre &8222;Se gateste … romaneste&8221;

  1. auzi, vezi cum e omu’? pe mine m-a bufnit intai rasu’ si m-am gandit „aha, deci beshinile e verzi” :D. trecand peste acest subiect as mai zice ceva de bine, dar cred ca mi-am pierdut credibilitatea pe seara asta. eniueiz, tu stii ca eu te apreciez, chiar daca bat campii pe aici…

  2. Cum e in paturi sora mea de suferinta?

    Zazu, e tare foc Maricica, mai putin faptul ca trebuie sa platesti cartile pe care le urci ca sa le citesti. E o jucarie faina, merci ca ma „individiezi” amical 🙂

  3. dap asa ceva, ne minunam si noi de avantajele tehnicii. plus ca are nuj ce wifi si intra pe net fata nici o onexiune sau abonament plus blablauri, din cauza tehnicii pe cerneala nu reflecta lumina, o gramada de prostii.

    dar la mine pe blog nu merge cica nu se incarca trebuie platit suplimentar la amazon, pai ce, is fraieri? 😀

  4. Multam Coana mare de dedicatiuni! Interesanta metoda spumelor verzi; ti-am zis ca data aviatoare o inspumez si eu pe a mea.

    Cred ca Iepi zice de aia cam cala Cluj, cum facui si eu in we, deci deja avem trend :))

  5. Noroc ca se curata usor amidonul ala 🙂 Dupa aia am mai dat-o in foc si cu oala, am facut aragazul … varza de vreo patru ori. Traiasca Triumf.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s