Supa de dovleac si legume coapte si crutoane speciale

Supe de dovleac tot facem, am facut, de data asta am modificat nitel reteta si condimentele si am facut crutoane dupa o idee dintr-o revista mai veche.

Am pus la copt in tava dovleacul taiat bucati (se stricase nenorocitul intr-o parte si am redus cantitatea de supa), un usturoi mic, o ceapa, telina si ardei gras.
Am stropit totul cu putin ulei. Nu e musai.

Atentie ca restul legumelor se coc mai repede ca dovleacul, le dati la o parte si repuneti portocaliul la cuptor.

Pentru condimentat am folosit anason stelat, cardamom, ardei iute si ghimbir (uscat am avut eu).

Am pus tot ce am copt, sare, piper si condimentele (in sita de ceai sa nu le alerg dupa aia) intr-o oala si am acoperit cu apa. Cata? Depinde de cat de deasa vreti supa, oricum mai scade si se mai poate adauga.

Pentru crutoane (nu e mare inginerie de idee, precis o stiati, eu numai acum mi-am amintit de ea si am zis sa o incerc) ne trebuie paine taiata cum vreti voi si de care aveti, un ou batut si ceva condimente. Eu, pentru ca mirosea supa atat de exotic, am pus za’atar si susan. Merge si chimen sau mai stiu eu ce balube vreti.

Se dau pe o parte prin ou batut apoi prin condimente si se baga la cuptor.

Finalul este evident, se scot mirodeniile din supa si se mixeaza. Ii mai puteti pune unt, smantana, sau nu.

Mirosea asa de bine ca am pus-o intr-o tigaita cu peretii subtiri ca nu mai aveam rabdare sa se raceasca.
Portia mea, zic, ceilalti mananca si mai iute si mai fierbinte ca mine.

Nu are pretentia de reteta de lux asa ca va prezint si locatia, dupa blocurile gri suntem noi, majoritatea (se oglindeste blocul, vita de vie si pomii in supa).

hard roc aleluia

7 gânduri despre &8222;Supa de dovleac si legume coapte si crutoane speciale&8221;

  1. dovleac! orice cu dovleac! noi iar am facut o friptura la cuptor, care mai mult a iesit de dovleac decat de carne, dar na, am precizat cumva ca ne place dovleacul :D?!

  2. Noi suntem inebuniti dupa varianta de supa din asta mai exotica, am mai facut si ne-a placut si un risotto cremos cu dovleac, placinta si cam atata 🙂 Nu am pumpkin experience 😀

  3. Mie dacă-mi dai orice din dovleac sau ciuperci sunt fericită. 🙂 De câte ori intru la tine pe blog sau merg să gătesc sau răscolesc frigiderul. :)) Aşa că te urmăresc zilnic acum, poate astfel reuşesc să mă îngraş. :))

  4. Acum ma fenteaza vremea, ca era mult mai frumoasa culoarea in soare. Eu sper sa nu te ingrasi ca pe urma e mai greu 😀

  5. Ba eu sper să mă îngraş, măcar 4-5 kg. 🙂 Că am numai 40 kg. De unde cumperi za’atar? Din magazinele arăbeşti cumva? Mulţu’!:)

  6. Eu l-am primit de la sursa, iordania si am uitat de unde via Elvetia. Dar am auzit ca se gaseste la magazinele arabesti. La pateurile cu branza este super.

  7. Pingback: Idei de retete de post « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s