Supa de ardei potop si fasole oloaga

Minunatiile astea de ardei m-au dus imediat cu gandul la o supa de ardei umpluti.

Intai am pus la fiert legume: ceapa verde (nu e musai verde), morcov, telina, ardei iute si fasole galbena.

Intre timp am facut umplutura. Voi o faceti cum va place, eu am compus-o din carne tocata, ceapa, usturoi (putin), cimbru, boia si iute si dulce, sare, piper, morcov, orez. Am framantat totul cu putin ulei (daca e grasa carnea sariti etapa asta).

Eu gust carnea inainte sa pun orezul, pe urma mai adaug daca ii mai trebuie ceva.

Apoi am umplut ardeiasii curatati de cotoare si seminte si am dat capatul liber prin faina. Habar nu am de ce, asa vazui la cineva. Nici dupa ce a fost gata zama nu am inteles rostul.

Iaca soldateii:

Se trage oala de pe foc si se ineaca soldateii. Apa trebuie sa fie fierbinte dar sa nu clocoteasca, se incheaga repede carnea si nu riscati sa se separe de ardei.

Cat timp fierb ardeii se amesteca pasta de rosii (suc, rosii tocate, bulion, ce vreti voi) cu sare, piper si tarhon. Cat tarhon? Pai dupa gust. De care? De care aveti, uscat se gaseste la magazin, eu am avut in otet.

Cand ardeii sunt fierti se pune si amestecul de mai sus si se lasa totul impreuna cateva clocote, pret de o tigara. Apoi se verifica de strelici, avem sau nu si pentru Puiu? Sunt.

Nu mai trebuie presarata nici o „ploaie de verdeata” caci oricum nu s-ar simti in nebunia aia de arome. Puteti pune (sau nu) si smantana. Si, daca nu e suficient de iute, o extra ciusca iute alaturi sau chiar in farfurie.

Explicatia titlului: ardei potop, pentru ca nebunaticii astia mici sunt extrem de aromati si carnosi, deci au „potop de carne” pe ei – asa am auzit ca le zice. Fasolea se numeste „oloaga” pentru ca nu se urca pe vrej, creste pe jos, e adusa de la Buzau.

hard roc aleluia

5 gânduri despre &8222;Supa de ardei potop si fasole oloaga&8221;

  1. Pingback: Ca la mama la … bloc « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Ciorba de ardei umpluti « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Ciorba de ardei umpluti si zeama de varza « Aphextwinz's Blog
  4. Pingback: Ardei pentru umplut fara sterilizare « Aphextwinz's Blog
  5. Pingback: Ciorba de ardei umpluti | Aphex

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s