Qian Bao

Qian Bao

Nu radeti de meniul de la link, am ras si eu de ce scrie pe el, se pare ca e destul de neimportant site-ul dar aveti acolo numerele la care sa rezervati.

Eu nu am mai fost acolo din 2008, i-am facut si o cronica pe afterhours.ro si s-a schimbat ceva de atunci.

Sunt sigura ca sunt si multe pareri contra, eu va spun doar experienta mea (pro) si va arat cateva fotografii luate in fuga.

Pentru cine nu stie carciuma si nu stie sa dea pe link sa vada harta sau sa foloseasca gogu’ sa o gaseasca, va spun ca e pe Baba Novac, aproape si de statia de metrou Dristor, statie pe care am folosit-o cu gandul la vinarsul de dupa masa si la Tsigntao, plus ca in zona e cam greu cu locurile de parcare, desi daca te orientezi poti.

Nu arata cine stie ce localul.

Fata de ultima oara e clar renovat si zugravit, mocheta noua, buda mult mai curata. Noi am poposit la o ora sigura, adica 14.30, cand nu e nici pranz nici cina, asa ca era gol, numai niste chinezi la o masa. Cand am plecat, in jur de ora patru dupa amiaza, deja incepea sa se umple.

Sigur, decorul e oarecum tipic, ca sa va faceti o idee, iaca:

Fireste, plasma e nelipsita si, cum se spunea pe cronicile de pe Afterhours, tot doi chelneri, mai exact un chelner si o picolita. Foarte amabili, imediat ne-au intrebat ce vrem sa bem pana consultam meniul.

Preturile par mari, un fel normal (porc, pui, vita, legume) intre 18 si 24 de lei, aproximativ, chestiile mai deosebite, gen tofu ca la mama acasa (nu stiu mama cui) pe la 40-50 de lei, fructele de mare se duc si peste 100.

Raportul cantitate pret, mare. E de preferat sa mergeti in mai multi, sunt asa de mari portiile ca in doi nu e afacere, nu poti duce decat greu doua feluri si doua aperitive.

Ce au pastrat insa bun, mancarea. Bate cam toate chinezestile la care am tot fost (nu am mai fost de mult la Nan Jing, mi-e greu sa ma urc pe tocuri ca sa am acces acolo, deci nu stiu cum e la ei).

Am avut inspiratia sa luam o singura portie de orez (cu legume) pe care nu am terminat-o, fireste, nu ma asteptam la ce a urmat.

Am comandat (dupa ce imi recitisem cronica aia de pe afterhours) vita pe plita incinsa. Nu stiu ce fac cu vaca aia si cum o descanta, e cea mai frageda bucatica de animal rumegator (si nu de ganduri) pe care am mancat-o vreodata. Si sosul si gustul, excelente. Nu uitati ca puteti cere sa fie mai picanta sau mai putin sau chiar deloc.

Cand am vazut portia mi-a stat ceasu’, imensa (cel putin pentru noi).

Fireste, pachetele, le criticasem data trecuta invelisul, acum au venit schimbate la fata, mititele, bune foc, crocante, umplutura buna.

Pentru mine revelatia a fost portia de porc in sos dulce acrisor, nu atat ca marime (a portiei) cat ca textura. O carne mai grasa, foarte crocant invelisul, foarte fraged interiorul, sosul bun (nitel cam dulce dupa gustul meu dar i-am mai pus sos iute si din cel de la coltunasi, mai astringent).

Mi-a ramas gandul la porcu’ ala 😀

Coltunasii vin mai greu (restul mancarii vine repede, carnea e precis taiata, pregatita, marinata si se pune in combinatiile cerute la moment) dar sosul lor la vremea lui face cat … n-am rima, zece gutui?

Nu imi dau seama ce arome au bagat in carnea coltunasilor, dar precis ceva anason, buni rau.

Doua scene cu masa, ca poate va dati seama de portii, mai voiam si vinete umplute si bine ca nu am luat ca veneam cu ele acasa, dar mi-a ramas intiparit sa nu uit sa ma mai duc musai pentru ele.

Eu am inceput prin a-mi pune cate putin din fiecare si am lungit pelteaua sa pot sa degust din tot.

Mare mi-a fost bucuria sa aflu ca mai aveau inca, pentru finalul mesei, vinars de Jidvei. Si cand am plecat, desi nu am facut mare consumatie, am primit si un cadou din partea casei, ghici ce e (in afara de made in China).

Rezumat: localul e mai curat ca data trecuta, la adresa chelnerilor nu pot comenta, nu era aglomerat, deci s-au miscat repede, au fost foarte draguti si cam stiau ce e in meniu, nu doh d’aia care iti cer sa le spui cifra ca sa stie ce sa zica la bucatarie. Daca nu va place sportul, plasma din perete e pe sport.ro, aia e. Daca sunteti nefumator, ghinion, localul e pentru viciati ca noi si ce ma bucur, hihi.

Preturile sunt normale fata de cantitatea de mancare si foarte mari la specialitati.

Noi am platit pe pachetele, coltunasi (10 la portie), o portie de orez cu legume, vita pe plita incinsa, porc dulce acrisor, patru Heineken, un Tsingtao, o cafea si un vinars de Jidvei, 153 de lei.

Si nu ne-am lasat pana nu am dovedit mancarea, repet, mai bine mergeti mai multi pentru ca merita, chiar daca la ore mai aglomerate or avea sincope la servire, nu stiu.

Asa de fascinata eram de cinzeaca aia de vinars ca nu stiu cum, un duh sfant al bautorilor din localitate imi scoase in cale chestia asta, costa mult, spre foarte mult, are 42 de grade (si nu celsius) dar e atat de fina bautura si asa placut mangaie, merita macar odata sa incercati, fie o sticla, fie o cinzeaca, daca o gasiti pe undeva, e cam pasare rara, eu recomand din inima. Sticla e 63 de lei dar e atat de … hard roc aleluia ca azi trebuie sa scot bani, nu am rezistat tentatiei.

24 de gânduri despre &8222;Qian Bao&8221;

  1. bun, bun, si bine de stiut! am fost si eu la qian Bao acum 2 ani tot asa pe la orele 16 era bine, mancare buna si nu aglomerat! vad ca si-au schimbat zugraveala, ca aia veche era cam pitzi.
    deci zana buna a bautorilor din localitate ti-a scos in cale bautura dorita?? unde se preumbla zana asta , poate ma intersectez si eu cu ea!!
    o s-o incerc, cat de curand.

  2. Mega Image 😀 Mai am juma de sticla asa ca in zona cam greu sa te intersectezi ca azi nu cred ca mai ramane :))

  3. salut 🙂 saptamana viitoare vineri tinem o zi de nastere, 10 invitati, cu varste intre 28-40 de ani.poti sa imi faci o recomandare de mancare 😀 ? o friptura hoatza ceva

  4. Azi cred ca o sa beau duar cupilu lui Jidvei,ala mic, Riesling, ca nu ma duc pe la Mega Image! Dar stiu ce-o sa iau, cand mai trec pe acolo!

  5. Teo, precis nu recomand carciuma chinezeasca la asa lume diversa 🙂

    Nu stiu ce sa zic, eu de obicei fac rulade, depinde de timp si chef si optiuni, chiar m-ai blocat, imi trebuie mai multe date 🙂

    Cofi, daac ajungi la Mega (hai ca poti) in afara de ala mai cauta si Coteaux d’Aix, rose, Provence, imbuteliat de ei, 15 lei sticla, musai. Face.

  6. Date: persoane cu o oarecare stare materiala, care isi permit orice si oricand, nu le place pestele, (dar in rest iubesc mancarea)…suntem intr-o relatie de prietenie „sef- angajat”, tocmai de aia vreau ceva deosebit, nu doar o friptura cu piure :))) …o sa rascolesc pe blogul tau sa vad ruladele. mersi

  7. In afara de ruladele alea (care sunt de mega efect si in plus se pot pregati in avans), mai merg chestii legate de foitaj (pateuril rulouri, umplute cu ce iti trazneste prin cap), tadka raita (gasesti reteta pe aici) e faina, paneuri, chiftelute si chec aperitiv, iarasi, simple si se pot face in avans (daca umpli o masa cu platouri cu aperitive din astea deja nu mai tine minte nimeni friptura).

    La fel merg salate fara numar (te poti inspira de oriunde), combinatii de fructe cu branza (cascaval cu ananas in scobotori de exemplu).

    Baghete umplute cu spuma de ce vrei tu (unt nitel in toate, apai peste somon, pateu, muraturi, legume, merge orice, le tii la rece si le tai cand le aranjezi).

    Ciuperci umplute pane (merg si reci si calde), oua umplute (astea le mananca oricine, cu sau fara sos), poti face si un muschiulet de porc imbracat in foitaj, dobos de sunca si cascaval, am idei multe.

    Daca ai lene, poti face un bufet cu paste, adica iti alegi niste sosuri de paste (cu carne, cu ce vrei tu, gasesti pe net), le pui calde pe masa si pui boluri cu pate diverse fierte, fiecare isi amesteca cu ce vra, asta e cea mai simpla chestie posibila.

    Ioi cat am scris si idei mai am 😀

    Cauta si tu pe aperitive sau pe Culi, ca nu mai stiu pe unde sunt dosite.

  8. Bine suna (si arata) chinezismele de care povestesti tu aici. S-a pus pe lista pentru urmatoarea vizita in patria muma.
    Dar apropos de restaurante, ma ingrozesc cand vad ispravile unui blogger – faimos, din cate inteleg, Viorel ii zice – care si-a mai deschis si restaurant si, de ocupat ce e, a inceput sa posteze retete video. Pai cum sa tai, nene, puiul crud si apoi pe acelasi tocator, cu acelasi cutit, sa tai bine merci salata si alte vegetale crude de pus in ea?? Si cum Doamne iarta-ma sa tusesti in palma cand faci muschi impletit si-apoi sa scoti muschiul din marinata? Omul ala are restaurant pe bune? Si n-a imbolnavit pe nimeni inca? Intreb si eu…

  9. Bai habar nu am de cine e vorba, eu la filmulete, cu mici exceptii, nu ma uit ca ma plictisesc, daac face asa si se mai si promoveaza, ce sa zic, e greseala lui (desi nu stiu despre cine zici).

  10. Il stiu, nu m-a pasionat prea tare spre deloc, dovada ca nu e in blogroll.

    Eu sunt mare fan al blogului lui Costachel si mai noi al Povestelnicului. Imi plac cele care au hrana si pentru suflet si minte, nu numai ce iese din tigaie 🙂

    plus cele in care poti face schimb de informatii si daca nu esti „trendi flendi”.

  11. Doamna,
    Ce sa zic, noi (eu+soatza si toti prietenii din dotare) consumatori vechi de qian bao din motive de crasma de carter. Recomand cu caldura puiul cu aroma de scoici daca Scaraotzchi (aka bucatarul) este in vana este megalitic. Daca doriti mai picant puteti cere uleiul lor garnist de ardei iute. Merita. Si lighioanele de mare ( mai ales la plita’ncinsa) merita toate lovele disponibile. Si orezul cu creveti, precum si vitele picante. Recunosc spre rusinea ca n-am mai prestat de multa vreme la distinsii care-mi fac „rezervatzie”. 🙂

  12. @gini – nu e soro sticla, e umbrela :)))

    draga povestelnice, imi fac temele azi si cu linkul dvs, mai incolo, amu mo trezit brusc durerea de coloana, macar am si eu cu ce ma mandri daca tot fac mancare neinspirata, o hernie de disc

    @ unica, daca ma duc maine cu doru, retin sfaturile si va multumesc pentru ele, sa vedem cat avem pe card ca sa le folosim, ne descurcam noi 😀

    @ doru: pai maine, nu?

  13. 63 de lei vinarsul de Jidvei la restaurant ? sticla ?? cum Dumnezeu ? ca atat e si in Cora. ai dat 153 de lei pe tooata mancarea + beri + o sticla de vinars Jidvei ? pai e pomana curata.

  14. Nu bre Gabi, poate nu m-am exprimat clar, plecand de la carciuma am gasit Jidveiul la Mega cu 63. La restaurant era 13 lei cinzeaca.

  15. Vin de la „chineji” si am tinut neaparat sa-ti multumesc pentru recomandare.Habar nu aveam de restaurantul asta, mergeam la alte chinezesti. Am mancat exact ce-ai zis si anume vita pe plita, porc in sos dulce, bun dom’le, bun si mult. Deci merci.

  16. Ma bucur, sunt buni, chiar mai devreme am trecut pe langa si m-am apucat sa imi fac ceva acasa ca muream de pofta, dar cat de curand ii re-calc, sa va fie de bine.

  17. Pingback: Qian Bao – mentiuni suplimentare « Aphextwinz's Blog
  18. Pingback: Favorite prin localuri « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s