Placinta turnata

La SRI 😀

Reteta originala este de aici pusa de Anat pe Culinar.

Nu aveam chef de dulciuri, aveam chef de o placinta sarata, daca vreti varianta dulce mergeti pe sfaturile de la link. Eu am eliminat zaharul si in rest am facut cam la fel si, cu mici ispravi, a iesit buna foc.

Intai am facut umplutura din branza sarata, dulce (perle din alea, aia am avut), oua si ma(i)rar. Am bagat mixerul in ele sa se omogenizeze bine.

In rest, exceptand zaharul, am urmat reteta initiala (la final am mai pus nitel aluat in plus ca tavita mea mica era nitel cam mare, asa mi se paru). Am amestecat trei oua cu noua linguri de ulei, am pus si noua linguri de faina si am subtiat cu noua de lapte, am pus la copt jumatate din cantitate (asa credeam eu) timp de zece minute.

Am turnat umplutura (e, aici am avut ceva emotii, era prea multa si vag moale pentru ca, ei da, am uitat sa pun gris ca in reteta originala, voi nu uitati).

Am pus deasupra restul de umplutura (din cauza tavii am suplimentat cu un ou, faina, ulei si lapte) si am dat iarasi la cuptor. Dupa vreo 20 de minute am pus deasupra un ou batut cu un iaurtel mititel si am lasat pana s-a rumenit.

Am pus tava cam intr-o parte si a crescut ca nebuna, nu am pus nici un fel de agent de crestere, nu praf de copt, nu nimic, iaca:

Cat s-a racorit i-am pus un fund de lemn in cap sa se aplatizeze ca sa o pot taia egal.

A iesit superbuna si e foarte usor de facut si in varianta sarata.

Asadar rezumat: pentru umplutura, cam la jumatate de kilogram de branza puneti 4 oua si 5 linguri de gris; pentru aluat, 9 linguri de ulei se amesteca la 3 oua (mi-a fost teama ca 2 sunt prea putine), se pun 9 linguri de faina si 9 de lapte, fireste si putina sare. Se coace jumatate de cantitate 10 minute, se pune umplutura, cealalta cantitate de aluat iar spre final i se da „fatza” cu un ou batut cu iaurt (sau lapte sau smantana).

Este foarte buna si cred ca si in varianta dulce la care se mai adauga si zahar nu e de lepadat.

==============

Ramasite pentru carnvori

Am zis sa elimin niste chestii ce imi stateau in cale, mai aveam o costita picanta, un hamburger si un piept de pui smuls de pe un petreus galben de la AVE (pe care l-am marinat cu sos de stridie si vin alb).

Asadar am pus pe gratar sa se incalzeasca respectivele coaste, burgerul (home made, e pe aici) la facut, porumb la copt si ceva pita la prajit.

Pieptul de pui l-am facut ultimul ca sa stau cu ochii pe el, nu stiu de ce la carcuimi numai talpa cu pretentia de piept de pui la gratar se gaseste cand este chestie de cateva minute sa il faci perfect fraged.

Asadar am strans cele de mai jos plus salata, nu am mai fript cartofi, nu nimica.

Portia bucatarului 😀

hard roc aleluia

5 gânduri despre &8222;Placinta turnata&8221;

  1. faina placinta asta !tabachera ta isi face cu brio datoria.ce sectiune ! am vazut reteta pe unul din blog-uri cu branza dulce,da’mi-ar place mai mult varianta ta.

  2. Ocazie cu care va anunt ca, fiind cu gandurile pe alte continente, am gresit proportiile retetei originale de la link, trebuiau 12 linguri de faina, nu 9. Eu ma bucur ca am gresit ca nu mai incapea sigur in tava, oricum e buna, dar varianta originala este cu 12 linguri de faina, ca sa stiti.

  3. Moaa ce gratare faine faci pe gratarul alaaa!! Fum cam cat scoate? 🙂
    Ca sa stiu dc imi iau ;))
    Si nu as refuza nici o bucata de placinta. Cred ca fu buuna…

  4. Eu sunt extraordinar de multumita de gratarul ala, e romanesc (am mai scris marca). Fum mai putin ca cel vechi de fonta, o hota buna sau, cum am eu, aragazul langa geam rezolva problema. Mie personal mi-e foarte drag.

    Cand am facut peste pe el insa a iesit cam greu mirosul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s