Porto San Giorgio, imprejurimi si carciuma l’Oasi

Dupa o zi si o noapte memorabile, hop si asa, am luat-o din loc mai intai catre San Benedetto del Tronto. Oras foarte fain pe malul marii.

Unde, fireste, am tras la o bere in centru unde ni s-au adus si o gramada de gustarele pe langa.

Pe care le-am impartit cu vesnicii si alungatii gugulici, ce era sa facem.

In drum spre masina ne intalniram cu Sponge Bob, tarabele abia se deschideau.

Bun, e turism culinar sau ce palaria lui Hector? Mergem dusi fara forta de prieteni la cacrciuma de ii zice l’Oasi, in Civitanova. http://www.loasi.com

De ce pun link? O sa vedeti, pentru ca merita.

La pranz, carciuma plina ochi, e fix pe malul marii, nu arata de sapte stele, arata exact cum trebuie.

Intre felurile de mancare, la o tigara …

Am luat un aperitiv mixt, rece si cald, asta la inceput. A venit la fiecare cate o farfurie din asta, zic oau, imens.

Dupa care in aceasi gustare a venit asta …

… asta …

… asta …

si asta:

Ce nu am putut sub nici o forma gusta, desi ceilalti au zis ca e delicios, au fost canocchie (greieri de mare, gasiti pe gogu amanunte, in Romania se gasesc sub denumirea de languste, dar nu-s);

si melcii, rapanele nu mi-au placut niciodata, insa sosul cu mamaliga l-am degustat cu mare placere.

Iarasi pauza de tutun, Adriatica, splendida, aia care nu isi fac loc de fumatori sau terasa, fraieri.

Ma intorc si ce imi vad ochii: specialitatea casei pentru doua persoane. Ha?

Doua persoane de cate kile?

Superb felul, paste facute in casa cu un sos cu rosii, patrunjel, ulei de masline si goange (midii, scoici mai ciudate, fasolare asa ceva, vongole, crevetei, greieri de mare, stridii imense, saint jaques plus ceva scoici cat samburii de piersica si alte dracii de crabi).

Din cratitoaie mi-am cladit o portioaie 😀 (la pentolaccia se cheama felul).

Domnul gazda si-a luat o portie „del pescatore”, gustai, buna rau.

Nu am terminat, doamna gazda a luat „del vecchio scalante”, ceva cu paste cu negru de sepie.

Totul superb, mancarea, locul, daca ajungeti nu ratati, e de preferat sa sunati inainte, seara precis nu sunt locuri iar la pranz greu de gasit. Consumatia de mai sus plus am uitat cate vinuri, desert, cafele, bauturi digestive, tralalauri, a fost cam 145 de euro. Daca gasiti asa ceva in tara sau mai aproape, dati-mi un mesaj. Stiu, in Tailanda, dar e cam departe.

Ne-am intors in Porto San Giorgio la o inghetata.

Apoi am dat o tura de oras pe pietonala, aglomeratie, lume, carciumi, fain de tot. Am vrut sa iau ceva specific de la carmangeria locala, Ciriaci, era asa de mare coada ca am tras doua poze si am plecat. Am mai baut o cafea in Porto San Giorgio la o terasa tare faina si gata.

E na, gata, m-ati crezut? Am dat pe bezna si o tura in Torre di Palme, un orasel splendid, nu am decat sapuniera asa ca nu va dati seama din poze, are o vedere la mare si carciumi si stradute superbe.

Asa se vede ziua din sosea:

Cam asta a fost prima zi de concediu, octombrie 2010, trandaveala, leneveala, palavrageala cu prietenii. Nu mi-am dat seama cate poze am deci mai dureaza ce e cu „va urma”.

11 gânduri despre &8222;Porto San Giorgio, imprejurimi si carciuma l’Oasi&8221;

  1. un greier de mare din ala, niste rapane ,puteai dedica si tu la pofticiosi!!

    ma duc sa iau un omeran ca m-ai spart cu pozele din turismul culinar!

  2. Dom’le, m-ai data gata. Cu din astea de turism culinar m-ai cucerit, fiind dragoste la prima vedere cand povesteai de Spania. Iar meniul acesta „totul despre fructe de mare” este impresionant ca varietate, dar in Romanica n-am incredere in prospetimea lor. Cu exceptia melcilor (na, ca aici suntem pe aceeasi lungime de unda!) as incerca orice, doar ca le-as adauga ceva iute… Si, unde mai pui, sunt bune la dieta!

  3. Mai am niste chestii dar dureaza, deh, aglomeratie mare, am mai fost la o carciuma de peste misto in zona, rabdare.

  4. Ntz, nu pot sa mananc carnitza de alieni d-aia de nu i-am auzit io grohaind la mamaie-n batatura. Mai bine manc cartofi cruzi decat de-aia 😀 Jtiu, am buba mare la cap, poate-mi trece 😀

  5. Pingback: Beri memorabile « Aphextwinz's Blog
  6. Pingback: Favorite prin localuri « Aphextwinz's Blog
  7. Pingback: Ce am mancat bun prin Italia | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s