Supa Guvidistica, alta combinatie, inca o decoratie

Toate supele crema de legume le denumesc guvidistice, ca la Guvi vazui, dupa ea facui. Ca nu respect combinatiile nici de condimente, nici de legume, aia e. Asta a fost portocalie ca aveam chef de aia de dovleac copt, si aia e in multe variante, ultima o vazui la Roxana. Asa ca guvidistica de azi aduna asa:

– morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, ardei iuti.

Ardeii i-am primit, ca recolta mea a fost decimata, frumusei, de gradina si iuti cat trebuie.

Uleiul l-am condimentat cu sofran, anason stelat, cardamom si chimen.

Am amestecat bine in kukta legumele taiate cu uleiul parfumat.

Am pus la copt in kukta fara capac, in cuptor (garnitura oalei e pe capac, deci merge).

Am pus apoi apa, capac si am mai lasat pe foc.

Am mixat dupa ce am scos anasonul si cojile de cardamom si am presarat za’atar ca mirosea a Orient.

Parerea mea: v-as sfatui sa incercati odata macar amestecul asta de condimente, la supe care au ca baza morcov sau dovleac, indiferent ce mai puneti pe langa, e, dupa parerea noastra, supercalifragilistic.

hard roc aleluia si in cinstea partidului nou de distragere politica, melodia de azi este:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s