Iar cu daru’ facem raiu (si mandruta potecuta)

But first (nu e englezism, da? e din desene animate), sa nu credeti ca nu s-a gatit si cu carne. Iaca o gaina ucisa in mod bestial in pilaf (rizoto maica), snitele si salata. Pai?

Cat despre seria asta de borcaniada, apai abuziv am extras niste dovlecei dintr-un frigider anume. Si niste praji. Se ofileau de dorul meu. Nu stiu care a achizitionat o varza, doi morcovi se tanguiau, o vanata venise sa se coaca, impreuna cu suratele ei (vreo 11 kile), am luat-o in custodie, telina si-a lasat si ea coada pe masa, plus ca mai aveam o plasa de fasole galbena in zona.

Am acumulat chef, nervi, experienta si cu multa rabdare (vorba nasului, cu rabdare si cu vrere faci din agurida miere), am curatat, tocat, spalat, taiat, facut si dres.

Am pus intai la inabusit legumele, toate, mai putin dovleceii. Cam verzuie tocana, asa ca dupa ce am pus la calit si respectivii (nu va zgarciti la ulei, mai ales daca e bun) …

… dupa ce am pus si fasolea fiarta separat, cu tot cu apa, am trantit si o cutie de „pasata di pomodoro maica”. Rosii la pretul si calitatea asta nu pusei, deh.

Si am lasat cu calm la foc mic, pana s-a prins nitel de fundul oalei, ca amesteca in ea care pica prin zona, cand era penurie de personal se mai lipea, deh.

A iesit din ce ati vazut, impresionanta cantitate de patru borcane plus un castron. Am condimentat numai cu sare si piper, era pacat sa se piarda gustul legumelor. Parerea mea, fireste.

E, e mai din topor asa mancarea, o puteti hali cu pita sau mamaliga, inca nu am disponibilitatea de a convectiona creveti pe pat de muschi de limbrici, alta data.

Oricum, castronul din imagine, numai ce puneam pozele si l-am gasit ras (tuns si frezat). Borcanele is ascunse in cuptor, la racit.

Supravietuitorii valului de tzuikomicina in soare incheie armonios o poveste dintr-o zi de vara cand doar cele 11 kile de vinete mai asteapta o cale dreapta.

Si daca tot vorbeam ed supravietuire, mi-a venit si ideea de piesa zilei 😀 hard roc aleluia.

3 gânduri despre &8222;Iar cu daru’ facem raiu (si mandruta potecuta)&8221;

  1. Pingback: Lasagna cu foi de clatite « Aphextwinz's Blog
  2. Pingback: Papricas cu pui, masline si galusti – fata adevarata a retetei « Aphextwinz's Blog
  3. Pingback: Ciorba de oase de vita cu potroaca si galusti « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s