Omleta. Patru!

Patru ca e impartita in patru, ca e ideea din Gastronomicele lui Pastorel, ca nu am respectat reteta ca nu am gasit-o, ca am pus ce mai aveam in plus, E-uri, ca patru am avut si la scoala.

In reteta originala se impartea tigaia in (da) patru, cu nite betigase, eu am impartit-o cu folie alimentara, de aluminiu, dauneaza grav sanatatii dar nu sta mult pe acolo asa ca merge. Si nici ca dauneaza nu e dovedit.

Bun, pasul unu:

Pasul doi, e sa facem un amestec de ou cu sare si piper (moama nene, omleta) pe care il distribuim in patru amestecuri diferite. Eu am ales si cu carne si fara si am folosit ce mai aveam restant, asadar in ordinea cifrelor din catalog: suc de rosii, pateu de ficat (da mah, mi-a ramas de la parastas), salam (ibidem), ceapa verde.

Pentru tigaia mea (nu e tefal, e o marca mai jmekera da’ uitai care e aia) am folosit trei oua de tara, treaba care se vede din cromatica. Unele compozitii s-au dus pe ici pe colo, dar acum am prins tehnica.

Cand incepe sa se inchege omleta (omletele), se scoate crucea ma-sii si se lasa marea unire in pace.

Rezultat final sponsorizat de colonhelp (ca asa zice sefu’). Nota zece de la jumatatea mea, restul nu mai conteaza.

Inutil de spus ca puteti combina orice in cele patru sferturi de intreg, e dupa chef, arta si cromatica. A. Si daca imi mai apare pe situl merveioz artaplm si reteta asta pusa de una bucata gigica ce citeste, fura si tace si se comenteaza ca mvaaai ceva unic, ma refer la un anume piept de pasaroi afumat, fac scandal.

Nu e reteta mea, eu am facut-o dupa o carte, care va inspirati si nu aveti bun simt sa … cum era la Toma Caragiu? Sa te calce tramvaiu’ 😀

Asadar hard roc aleluia si pentru cine a uitat sau nu stie, iaca ala cu tramvaiul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s