Chestiuni plus supa cu galusti, fireste, mai altfel

Mai intai pentru nasicu am refacut mamaliga cu ou in ea, cu smantana si unt si ceapa, numai ca in loc de branza am pus cascaval.

E ca lumea, cascavalul se inrinde si in mijloc e oul cu galbenus moale, sa incercati odata.

Inainte de supa sa revedem starea plantelor, pepniniera de busuioc merge bine, ardeii sunt foarte prolifici.

============

Supa cu galusti

Ce e mai altfel, pai am pus la fiert asa, o aripa de curcan, ceapa, morcov, telina, ardei gras si iute si in plus, ca vazusem eu pe blogul cu bunatati simple, coaja de lamaie, de la mine putere o bucata de ghimbir proaspat (proaspat cand a fost cules din China, normal), piper rosu, cimbru si patrunjel din geam.

Inainte:

Dupa vreo ora la kukta:

Carnea luata de pe os si morcovii le-am pus inapoi in zeama, telina, ceapa si ardeiul le-am pasat si, da, le-am pus si pe ele tot acolo.

Galustile le-am facut ca si alta data, la un ou am pus cam jumatate de lingura de faina, gris, ulei si bere apoi pana s-a facut o pasta.

Si gata.

O portie e pentru Puiu, mai cu strlici asa, ca ultima oara lui ii iesisera galusti de dat cu ele in caini 😀

Cat despre salata, draga Happy, aveam chef, ca sa testez maioneza de la Mega, de salata bulinutei, dar si de ceva cu cartofi si parca si ceva cu ton. Si am amestecat toate: cartof fiert, ton, fasole verde, ceapa, morcov ras, plus maioneza. Si e buna tare 🙂

=====================

La rubrica: ce am mai indesat in papornitza, iata ce (s-a deschis Mega Image pe Pallady si a trebuit sa ii fac inspectia, nu am mai intrat intr-un Mega de mult, daca nu m-am dus eu la el a venit el la mine).

Am incercat mai multe produse 365 plus un ton afumat, de curiozitate. Restul am luat numai marcile lor (cred).
Laptele (3.49ron), pufuletii, untul (8.19ron), mustarul Dijon (3.29), camembertul (6.99ron), fasolea (3.99ron), painea cu sase cereale (2.49ron), nectarul de caise (6.99ron), toate au fost foarte bune, berea (1.49ron) acceptabila. Tonul insa, si-a meritat cu prisosinta cei 15.99 banuti, cam multi, vinul rose, excelent, 13.99 ron.

Ce mi-a placut in mod deosebit a fost, zic ei, branza proaspata, inauntru e ceva intre iaurt si mascarpone, nu stiu cum sa eplic, pe cutie scrie ceva gen Swiss Kase (parca), 6.19 lei pentru 6 minicutiute, excelenta, asa arata:

Omu’ a poftit la un iaurt, vezi doamne cu nuci verzi, de la Napolact. Iata ce contine.

Bine, am mai luat si altele, eu eram curioasa de produsele 365 si sunt chiar bune. Si-am incalecat pe-o sa si hard roc aleluia.

3 gânduri despre &8222;Chestiuni plus supa cu galusti, fireste, mai altfel&8221;

  1. Dragă Bede,

    cred că-i ok salata Bulinuței (am văzut că lumea așa zice), eu încă nu am prestat-o, că io cu fasolele nu prea ne-am împrietenit, deci ne evităm. Da-mi place mămăliga – că am mai zis și o repet, io-s de la țară, îmi plac lucrurile clasice și extrem de simple 😀 Și-mi place și zama cu găluște, și pufuleții, dar nu suport iaurturile de la Napolact cu adaosuri de diverse fiin’că-s exagerat de dulci. Eu am încercat și Sana de la ei, tot din alea cu adaosuri de miere și arahide etc dar repet nu am putut să-o beau/mănânc, fiin’că gustul exagerat de dulceag (cel puțin pentru mine așa a fost, poate vouă v-ar plăcea) mi-au paralizat papilele și mi-au încleștat dinții-n gură, exact așa cum mi s-a întâmplat cu baclavalele în Turcia/Grecia. De gustibus … BTW. papagalii au halit din pufuleți sau au rămas doar la kikiriki de grăunțe?

    Hai pa și noroc la loto, că Udrea a ieșit din nou cu mătura-n bătătură, dameaș palme!

  2. stiam eu de ce nu m-am mai uitat pe blogul tau de multa vreme :)) acum am discutii cu stomacul, zice ca vrea si el asa mancare buna, ce sa-i fac?! ca io de gatit n-am chef si asta e :p

    in alta ordine de idei, sunt curioasa cum o sa-i mearga busuiocului, ca la mine toti busuiocii, indiferent de ce tip, nu prea au tinut, is foarte pretentiosi, ba vor la aer, ba nu le place la soare, ba nici ploaia nu-i buna… niste mofturosi. Cimbrul, in schimb, e de cursa lunga si deloc pretentios, a petrecut iarna afara (ca inauntru ii cadeau frunzele :p )

  3. epi, nici mie nu imi plac nici de frica iaurturile si alte alea cu „fructe” si ce palaria mea mai mint ca baga in ele, dar daca o poftit omu’ ce era sa fac 😀

    gini, sa te uiti pe pozele de anul trecut, imens mi-a crescut busuiocul in geam, sa vedem ca astea is alte seminte, ce or zice ele inca nu stiu dar pare sa le placa, le mai fotografiez evolutia, deja am pregatit jardinierele pentru cand o sa pot muta firicelele, inca sunt fragile.

    si pe urma pestoooooooooooooooo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s