Omlete – episodul trei, cred

Zicea musiu Costachel la omleta dumnealui ca nu are ce cauta aerul in omleta. Ba in unele cazuri are, parerea mea. Sigur, e o procedura prin care mai mult ne complicam existenta, ca iese ea pufoasa in tigaie dar pe urma se pleosteste. Dar daca exista si se practica, de ce sa nu ii dedicam un episod.

E vorba de opmleta cu albusurile batute spuma.

Ma rog, in afara de oua, sare si piper eu am pus si ceapa verde (in acest itinerariu mentionez ca nu voi face diferenta ca la alte popoare intre modelele diferite, ca la unii emleta e una, frittata e alta, eu le zic tuturor omlete, sa n-avem vorbe la proces).

Deci separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma apoi adaugam si galbenusurile, condimente, adaosuri si punem iute in tigaia deja incinsa, ca altfel mai scapa din bulele de aer.

Se coace acoperit, se vede cand e inchegata ca se umfla pana la capac, dupa ce o luam de pe foc se desumfla ca speranta intr-un viitor stralucit. Dar se vad gaurelele de la bulele de aer si e mai pufoasa oricum.

Astazi ati urmarit episodul: Pistruiata.

hard roc aleluia

Un gând despre &8222;Omlete – episodul trei, cred&8221;

  1. Pingback: Ciorba de salata si carnati ritmati | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s