Fasole cu smantana

Fasole verde, galbena, plata, cilindrica, de care vreti. Ideea e de pe site-ul Culinar dar nu pot spune ca am urmat vreo reteta anume.

Asadar ne trebuie respectiva fasole (eu am fiert-o inainte la kukta ca imi plac legumele mai rasfierte, nu la dinte, voi puteti sa o lasati sa se faca direct cu ceapa si usturoiul), ceapa si usturoi (bio!), unt si ulei de masline si, fireste, smantana. Bonus, daca vreti (eu am vrut) puteti pune si o lingurita de amidon dizolvata in smantana.

Inabusim ceapa si usturoiul taiate cum va place in unt amestecat cu ulei de masline.
De fapt nu inabusim ca voi nu ati inabusit nimic, eu am inabusit.

Am pus si fasolea si am lasat impreuna (a mea era deja gata asa ca nu am lasat mult).

Si la final am pus smantana (plus amidonul ala optional) si am mai dat cateva clocote.

Simpla dar atat de bine se potrivesc toate gusturile, bine, de sare si piper cate grame sau miligrame nu va mai spun sa puneti.

V-am zis ca am fiert fasolea, da? Pai nu era pacat de supa aia aromata ramasa? Ce sa fac cu ea, sa ud florile, sa o dau pe Dambovita? Am cules din camara si de prin frigider legume de supa. Bonus si aici nu e optional ca e pacat sa nu puneti: o bucata de ghimbir proaspat.

De aici clasic, fiert, pasat (nu uitati sa scoateti ghimbirul inainte de a da cu joystick-ul in supa ca mancati lemne si e pacat). Si mancata asa cum e, parfumata numai cu niste patrunjel din fereastra si stropita cu putin neprihanit de masline stroshit la rece.

hard roc aleluia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s