Bigos

Nu pot sa descriu plastic mancarea asta, nu ca aici:

http://costachel.ro/bigos-in-viziunea-lui-roman-polanski/748

Singurul aport, poate nedemn de scrierile aceluais Costachel, este faptul ca i-am facut felul si ca am ceva opinii, asa, neregizorale. Mancarea m-a intrigat, mi-am format si niste opinii. Carnea a fost de porc, cu os, slanina afumata de Sibiu. Am modificat vag pasii dar in linii mari cred ca se apropie de ce am citit.

Asadar am pus la incins carnurile.

Ciupercile luate la pret redus, nu stiu de ce, cred ca nu aveau fata comerciala, in sectiune au fost impecabile, le-am spalat bine dupa metoda Mayei (in apa cu faina).

Am lasat acoperit sa isi lase toate zeama.

Era sa uit de ceapa, am pus verde, tot aia.

Varza, daca o aveti la congelator, ca mine, se toaca excelent inghetata.

Am adaugat si aproape o sticla de vin (nu Madeira, alb si sec, de Jidvei). Si faina, nu am uitat dar am ratacit poza.

Recitind indicatiile de condimentare am ales piper (imi place rosu), dafin si cimbru.

Si dupa o vreme, tot mirosind bigosul am concluzionat: musai ii trebuie rosii, musai.

Si de aici taci si invarte in oala.

Dupa un numar de ore, la foc mic, necronometrat si cu ceva varza prinsa pe fundul oalei, am gustat.

Si am si coafat, nu ii strica nici smantana nici ciusca nici mararul, aferim.

Impresii personale si impersonale de la ceilalti degustatori: i-ar sta bine jumatate jumatate cu varza dulce; nu prea imi dau seama de ce se cam pierde gustul ciupercilor in varza, ambele au aroma puternica, nu mi se pare ca se completeaza ci se ascund una de alta; e buna.

Multumim din nou lui Costachel si hard roc aleluia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s