Mancare de pui cu ciuperci si cartofi

Fireste, pentru pranz, pentru micul dejun am facut niste gingiumingiu 😀 Cu dedicatie, Laurei.

Pentru reteta noastra nu e nevoie de multe chestii, nu am fotografia de intampinare, dar cred ca stiti toti cum arata urmatoarele ingrediente: carne de pui (merge si cu porc, vita, daca gasiti vreuna binecrescuta, maturata si care nu costa cat un Mercedes e si mai bine), ceapa si usturoi (verde, rosie, nu conteaza), boia dulce, ciuperci (eu am pus hribi si champignon – sau champion cum am citit pe un blog extrem de bine cotat in ale culinarelii), cartofi, suc de rosii (sau alta alternativa, rosii tocate, blabla). Si in plus sare si piper. Nu, nu s-au terminat condimentele din colectie, dupa parerea mea nu ii trebuie mancarii mai mult decat atat. A, ba da, un paharel de bere.

Mai intai am calit usor puiul in unt si ulei de masline.

Am acoperit cu ceapa si usturoi din belsug, am presarat boia, am pus si putina bere si am pus capacul (nu am pozat capacul, acum imi dau seama, sa vedeti ce marca era cratita).

Dupa o vreme, cand ne place cum miroase, adaugam ciupercile. Hribii erau congelati, restul in stare proaspata.

Punem acum si sare si piper si iar lasam cu capac.

Cand ciupercile au lasat suficienta zeama, amestecam si cartofii.

Si cam dupa zece minute, punem si sucul de rosii si capac si gata.

E simplu de facut si merge totul foarte repede. Am pus si smantana intr-o portie, ca am un mofturos care nu vrea in tot pus smantana.

Varianta de degustat e cu niste crutoane de paine pentru sos (adevarul e ca eu as fi baut sosul ala dintr-o inghititura 😀 ) si niste patrunjel din fereastra pentru fason.

Un „clozap” la memetu cu mentiunea: poti face cu iepure daca mai ai, daca faci asta o sa te urasc vesnic.

hard roc aleluia

3 gânduri despre &8222;Mancare de pui cu ciuperci si cartofi&8221;

  1. am facuto deja de doua ori cautam intr o zi o reteta care sa aiba in menu ciuperci cartofi si pui era ce aveam eu in frigider si nu stiam cum sa le folosesc pe toate odata, am citit reteta asta vesela si am facuto prima data mi a iesit grozav de buna am facut putin doar asa de proba acum am terminat de facut a doua oara o cantitate mult mai mare:)super buna adevarat e foarte buna inventia cel ce incearca nu o sa i para rau!!:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s