Zama de buruieni

Inainte de zama vreau sa va spun ca la Real (fara egal) au la oferta craticioare tefal cu coada rabatabila la 24 de lei, pret excelent. Am folosit-o la prajit cartofi noi si carnati in baie de ulei, e perfecta pentru portii mici.

Cartofii noi intai i-am fiert, pe urma i-am fript.
Stiu, carnatii i-am uitat nitel cam mult, m-am luat cu tigarile 🙂

Cum v-am zis, ieri am fost la iarba albastra. Si cand ma duc, ingros obrazul si cer voie sa iau de prin gradina buruieni, tare bune sunt. Am luat o plasuta de macris, loboda si cicoare plus o salata verde. Si niste ceapa. Am mai pus pe langa ardei, morcof si putina telina.

Am inabusit zarzavatul in putin ulei de masline, am adaugat si frunzele taiate dupa cheful cutitului.

Am dres cu iaurt, ou si smantana (am amestecat totul in sticla de iaurt, apoi am adaugat in acelasi recipient zeama fierbinte si am zbuciumat cu capacul pus).

Am stins focul si am adaugat liezonul care era deja fierbinte.

Si gata, am mai picurat nitel ulei crud si am presarat niste frunze din geam (patrunjel si cimbru). Este acrisoara si racoritoare.

Mare lucru buruienile din gradina. hard roc aleluia

6 gânduri despre &8222;Zama de buruieni&8221;

  1. total neprofesionist si lipsit de stralucire. plm, buruieni, cratita de 24 de lei, iaurt de-ala de pot sa-mi cumpar si io… sper ca macar lingura de lemn sa fie de firma, da’ parca vad ca si p-aia ai luat-o de la auchan sau de la vreun taran. urat, nu salivez si nu vreau sa-mi trimiti o portie! :))

    idee de reteta supa de legume: se cumpara castron pictat cu diferite legume si frunze, in care se adauga apa. se lasa apa sa se limpezeasca pentru a se vedea bine picturile, apoi se adauga si o lingura de ulei. se pozeaza de aproape. pentru prezentare pe blog, se aduna cutiile din toata casa (de la calculator, de inghetata, de calgon etc) si se inghesuie pe masa, in semicerc, in spatele castronului. se pozeaza de departe si putin blurat. se cauta pe google denumirile englezesti ale tuturor condimentelor cunoscute. se da copy/paste. in fine, se aminteste de un e-bucatar celebru cu care ai luat/vei lua masa zilele astea.

  2. corect si megacorect. imi fac pulpa mea si promit sa imi revin incet, dar sigur, mai ales ca economia e pe duca, trebuie musai sa imi iau un grill. nu ne cunoastem (inca) dar promit solemn sa iau indemnizatia de la gura plozilor amicilor sa imi revin cu rahatul asta de blogosfera. nu stiu ce e aia blurat (io mai ascund ce am pe masa cu o nenorocita de rogojina) dar promit solemn ca o sa imi fac temele.

    reteta de maine (pozele sunt facute) vor include blurat, bucatar celebru si inlocuitorul de calgon (ca stim cu totii care e substanta activa).

    copipast dam, ca de aia ne-a dat duamne duamne comp si taste, ce palaria lu’ hector.

    sarumana de interventie, mi-ai pus-o de un lapsus ca am uitat ce pun in masina de spalat in loc de calgon 😀 dar imi aduc io aminte ce michimausu’ nostru.

    pies: fain blog ai si bucurosi de cunostintza.

    noah ca am edit acu’ vad, sa nu cumva sa uiti sa iei peria la tine, in blogosfera, daca nu e cu mvaaaai ce idee mi-ai dat si ling ecranu’ nu ai sanse de succese. ai de grija 😀

  3. bucurosi, maria ta! de cunostinta.
    altfel, scuze de taipourile din prima parte a lu primu comentariu. creca o mana malefica a scris nu-urile alea din fata lu „salivez” si „vreau”.
    astept reteta de maine si promit ca comentariu mai frumos si mai laudativ ca al meu n-o sa se mai existe pe planeta blogurilor.

    in final, free dan diaconescu! 😀

  4. va astept la cotitura 😀

    acu e inca ora de sopen (sau cuim zic niste culte chiopin)

    v-o dedic si pe cuvant de om prost daca reteta de maine nu e de genul ala, desfac borcan, pun pe ce o fi.

    azi am citit o „retete” noua. a unui personaj cu care nu aveam absolut nimic, dar nu a facut diferenta intre un peste de apa dulce si unul de apa sarata. si watson sa ii zica „elementar coane” nu era in zona.

    partea naspa: inca se mai pupa in cur pseudobucatarii
    partea buna: putem sa ii luam la misto

    calcanu’ nu e crap si maine, astept oprobiul public, am facut doi creveti. a, reteta de ceapa cu varza va urma. mah mancavash (nu matale milf) chiar nu va ustura nasul ala de atata introbagare?

  5. Ce cratita panseluto, ca daca ii pun bricheta alaturi te sperii 😀 Bai si sa stii ca nu luai tot macrisul, ca mi-a zis propietara, ia-l pe tot. Si eu din bun simt am zis ca nu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s