Salata cu „carpaccio” si galbiori calzi

Va spuneam mai zilele trecute ca las carnea pentru carpaccio sa se „coaca” intr-un amestec de citrice cu condimente si ulei de lamaie cam o zi. Din rosie, ajunge asa:

Sigur ca e buna ca atare, cu paine prajita, insa am mai combinat-o si in salata pentru ca am gasit galbiori proaspeti. Galbiori pe care i-am inabusit in zeama lor cu ulei de masline, sare, putina ceapa, usturoi si mai putin si piper.

Cu capac. Dar cum la vasul asta nu se potriveste nici un capac, am improvizat.

No bun, ,am pus pe frunze rupte de salata fasii din „carpaccio”, galbiorii calzi cu sosul format, fasii de parmezan si cateva picaturi de crema de balsamic, mi s-a parut ca da bine.

Si a dat, dupa cum se vede si in „sectiune”.

Am pastrat cativa galbiori si i-am facut si cu smantana, de o pofta.

hard roc aleluia

6 gânduri despre &8222;Salata cu „carpaccio” si galbiori calzi&8221;

  1. Am vazut si eu galbiorii, dar nu prea erau in stare buna. Asa ca am zis pas. Dar poate mai trec si gasesc o casoleta mai ok, ca prea m-ai dat gata cu salata asta. Un weekend placut!

  2. Da, asa e, trebuie sa te uiti cu atentie ca se degradeaza repede, eu am gasit o caserola ca lumea, am si congelat. Cu hribii cam luai teapa, sa ma invat minte alta data.

  3. BDano,galbiori din astia n-am mai mancat de cand am fost mica,adica din secolul trecut.Astia se gaseau in piata la baia mare si se vindeau cu gramajoara.Dar in nici un caz nu erau asa scumpi.(pe ungureste se numesc ciuperca gainii,n-as putea sa spun de ce,poate pentru ca seamana cu o creasta de cocos,nu de udrea).Dupa gustul meu ,asa cum mi-l amintesc ,sunt cele mai bune ciuperci.sa-ti zic cum ii facea mama : calea ceapa verde sau nu,si galbiori,si dupa ce scadea apa,arunca in scarba 2 oua si amesteca iute.sare,piper si pofta buna.
    salata ta cred ca a fost tare buna.sa stii ca daca ma invitai veneam la o degustare.si aduceam si berea.

  4. Is scumpi si astia si hribii prin toata europa, ba inca la noi sunt mai ieftini ca in restul UE. Dezavantajul, daca ii iei la caserola, e ca poti da peste unii nasoi, eu am patit cu hribii, galbiorii au fost super.

    Cu oua merg si hribii (sau mai pe „romaneste” funghi porcini 😀 ) si galbiorii si trambita piticului. Toate se gasesc mai mereu uscate.

  5. De hribi nu zisei nimic pentru ca in Real erau nasoi rau! Dar am luat odata, acum vreo doi ani jumate de la Billa. Au fost super si nu erau asa de scumpi ca acum! Da de galbiori nu ma las, gasesc eu o casoleta, mai ales ca maine imi aduce jumatatea mea niste carne pentru carpaccio, numai ca nu stiu daca o sa pot s-o tai asa de subtire cum trebuie, ca eu n-am un Toledo ca al tau! Cu unul subtire pentru filetat merge, ce zici? O duminica frumoasa!

  6. Asa tizo, ia-ma la misto :))

    Eu cand am chef de „carpac” iau carnea gata taiata. Din ce stiu eu, nu am probat, doar am vazut, daca o congelezi o tzara, carnea aia, o tai de numa’ si cu cutitul bunicii.

    O duminica „merveioasa” si tie, ca a mea e, am cules macris, loboda si altele, trag o zama cu iaurt 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s