Pui cu fasole verde si rosii

Cea mai simpla varianta posibila. Si cea mai gustoasa daca aveti fasolea care trebuie si puiul alergat. In cazul meu, puil de care am mai vorbit, de la Ave. Caci prea hulitii bucuresteni nu au „tara” sa li se decarteze pasaret si dau sume astronomice pe diverse inaripate. Mancarea se poate face cu orice pui, fasole verde si rosii/bulion,conserve de tomate. E buna oricum.

Inportant este sa inabusim la foc mic partile de pui alese cu ceapa si usturoi in foarte putin ulei. Nu e necesar un aparat specializat, e suficient sa fie focul mic si capacul pus.

Adaugam boia dulce si iute. Cata din aia si cata din cealalta, la latitudinea distinselor voastre domnii.

Se amesteca din timp in timp pana prinde culoare si miroase frumos. Tot fara graba, tot sub capac lasate toate.

Se acopera cu apa (cred ca nu e nevoie de supa decat daca aveti in plus) si se vaneaza strelicii pentru Puiu 🙂

Se pune fasolea (eu, in lipsa de gradina, pun de la Duejardin, e foarte gustoasa, nu se face praf, nu ramane batoasa) si rosiile, in ce forma le alegeti. Nu le-am ales eu, asa am gasit conserva asta cu ciresele, prin camara.

Se lasa din nou la foc molcom, sub capac (reteta foarte buna cand aveti gripa sau trebuie sa stati pe langa comp sa rezolvati o zi intreaga una alta, daca nu, merge si totul pus la cuptor). La final, eu am optat pentru marar.

Rezumat: inabusim ceapa, usturoi si carne (pentru sefu’ meu drag, poti face exact reteta asta fara carne), se pune boia, apa, fasole si rosii (suc, bulion, decojite si tocate, cum vreti) si la final marar. Si gata.

A, da, sare si piper dupa chef. Sau cum ar zice Pastorel, ad libitum.

hard roc aleluia (si nuuu, nu e buna deloc – ma seaca deja toate retetele puse de diversi cu finaluri gen: incercati, e incredibil de buna, magnifica, „flamboyanta”).

2 gânduri despre &8222;Pui cu fasole verde si rosii&8221;

  1. Ba e buna! Eu sunt „Gica Contra”. Stiu eu pe cineva mare amator de o astfel de combinatie, asa ca o sa testez modul acesta de pre-pregatire a puiului.

  2. Eu l-am testat pe ochiul mic la foc molcom, asa, o imitatie de a gati ca la bunici pe vatra in timp ce faceai altele prin curte. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s