Cartofi si oua, revenire in forta

Anul trecut, am facut o colectie de combinatii de cartofi cu oua care, daca erau pictate de vreun Dali ma faceau multimiliardara. Anul asta, le revine vremea. Ca au aparut cartofii noi si deh, sa nu ii iertam.

Pentru inceput am facut o salata. Din cartofi noi (mie imi plac si in salata asa, cu coaja bine spalata dar lasata la locul ei, puteti inlocui si cu cartofi normali, cojiti), ceapa murata, ceapa verde, ardei nu prea iute (sau daca vreti, unul obez), ton, maioneza si tabasco. Sau alta iutica, dupa plac.

Am observat de mult tendinta oamenilor, mai ales a celor care tin mult la natura, se inscriu in diverse curente care apara natura, promoveaza slowfood, stiti si voi, ce e in voga, sa cumpere tot felul de rahatisuri. Daca se poate din plastic, metal sau silicon, important e sa fie acolo.

Imi cer scuze pentru urmatoarea poza, am scapat si nitel ulei peste bord (bai betivilor, ia!), dar sa stiti ca nu e nevoie de nici o sita speciala ca sa scurgeti o cutie de ton. Pur si simplu e suficient sa se apese capacul desfacut spre interior si uleiul va iesi cuminte si isi va vedea de drum.

Oricum uleiul care a picurat sub geam a fost lins de pisici, de acum nu il mai dau la chiuveta, il pastrez.

Daca aveti nevoie de o filmare mai amanuntita care sa va convinga sa nu mai dati banii pe cacaturi, cereti ca vi se va da.

De aici e simplu, toate se maruntesc dupa chef, gust sau pricepere.

Se amesteca si cu maioneza si se lasa la rece o vreme.

Ingredientele sunt la indemana oricui si daca nu aveti ceapa murata, puteti pune un castravecior sau un gogosar, tocate marunt si s-a rezolvat. Recomand, ne-a placut (fara mvaaai, delicios, nemaivazut, gust de nedescris).

====

Cei mai misto cartofi cu ou (dupa parerea mea, da?)

Am mai pus „reteta”, in loc sa ii prajesc in baie de ulei ii las sub capac la inabusit cu nitel ulei si apa si cartofii se fierb si frig in acelasi timp.

De fapt nu in acelasi timp, intai se inabuse, pe urma capata crusta.

Mai departe mie mi se pare ca treaba merge perfect cu acel ou „romanesc” (poached, frantuzesc, mama lui, fiert in apa) care cel mai repede si mai bine iese asa (in poza nu se vede ca eram doar eu la aparate).

Sigur, multi stiti metoda, o scriu pentru cine a ratat din intelepciunea popoarelor. In apa care fierbe cu sare si otet se face un vartej zdravan, oul se sparge iute in mijlocul vartejului. Gata. Albuusul se aduna, scaparile sunt minore si nu mai ai decat sa astepti pret de o tigara.

Mai radem niste cascaval si gata. Metoda vartejului, din cele incercate pana acum este cea mai rapida si cea mai performanta la ochiurile facute in apa (oricum le-ar chema pe ele mama lor, slavit sa le fie orice nume).

============

Asta nu stiu ce e ca e de la spanioli cica, adica pana la ei cred ca nu a facut nimeni omleta cu cartofi. Ma rog, facui o tortilla d’asta cu cartofi noi si in ouale alea zbatute am pus ceapa verde si telemea de capra. Denumirea? Omleta de salajean da daca vreti pot sa ii zic si tortilla de patatas con blabla y cucurucu.

Fata, verso.

Si pentru ca tot imi era dor de Bucovina am pus una peste alta cu smantana intre, sa moara colesterolul de oftica.

hard roc aleluia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s