Supa de ardei copti cu „taitei” din dovlecel

Bineinteles ca Guvi a lovit din nou cu o reteta care mi-a parut interesanta. Si pe care, de data asta, chiar am modificat-o foarte putin (adica am adaugat taiteii aia din dovlecel si legumele le-am taiat in bucati mari, daca tot le flescaie mixerul la final). Asadar va dau reteta mea.

Dar mai inainte de ea sa va arat cum coc ardeii, metoda extrem de rapida, rezultat gustos. Ardeii astia, import turcia, chiar au fost savurosi, patru bucati, de la Auchan Titan, 1.7 lei.

Cat timp s-au copt ardeii am descoperit misterul evadarilor Mozzarellei din colivie (Napoleon e mai incet de cap si mai putin aventurier). Se strecoara printre gratii ca un soarece. Ar fi bine sa nu se ingrasa sa nu mai incapa 😀

Si o chestie ciudata, am primit un tricou care are eticheta asta:

Eu nu ma pricep la cultivarea bumbacului si nici la plantatie, mi s-a parut destul de hilara eticheta cu bumbac bio, mai ales ca tot restul bumbacului din tricourile din dotare nu au asa o eticheta, e de rau? Adica ma otravesc purtand bumbac ne-bio?

Sa trecem la reteta MEA 😀

Avem nevoie de ardei copti, curatati, facuti fasii, patru bucati, un dovlecel facut „taitei” (cu cutitul, nu am aparat din ala special), o ceapa, doi trei catei de usturoi, putin patrunjel (de la fereastra 😀 ).

Si supa. De pui am avut eu, cumparasem „file de piept de pui fara os si piele” care fireste ca a avut urme de os si iadesurile. Sa le fie de cap imbogatirea cu trucuri din astea marunte.

Mai intai am calit in ulei (de masline) dovleceii si apoi i-am lasat in pace.

In uleiul ramas am pus mai intai ceapa si usturoiul, cu putina sare, apoi ardeii si patrunjelul.

A, calit pana au aratat ca in poza urmatoare, vreau numai sa mentionez ca e greu sa rezisti tentatiei sa mananci in acel moment totul, atat de bine miroase, pana se inventeaza internetul care sa raspandeasca si mirosul din cratita, trebuie sa ma credeti pe cuvant.

Am acoperit cu zeama de pui, cu tot cu legumele din ea si bucatelele de carne date jos de pe oscioare (fireste ca puteti folosi supa de legume sau chiar apa). Si am lasat sa fiarba bine. Apoi am pasat totul.

Sa va arat, ca am observat ca pe multe bloguri se foloseste fotografia dinamica, adica se arata explicit cum se toarna uleiul sau se pune sare, ceea ce e foarte estetic, mai ales cu aparate de mii de euro, deasemenea foarte neinteresant pentru cine nu cauta expo fotografica pe site-uri de potoale ci doar retete bune.

Deci am „blenduit”.

Am pus dovleceii, am mai dat cateva clocote. Sare si piper, fireste, dupa pofta si chef.

Eu am presarat si niste iutica.

Si am fugarit si strelicii pentru don Puiu.

hard roc aleluia

5 gânduri despre &8222;Supa de ardei copti cu „taitei” din dovlecel&8221;

  1. S-a notat! Buna rau supa, asa cum este, fara cartofi in supa. O sa incerc si eu, ca si asa eram in pana de idei. Ma gandisem sa o fac de perisoare, o ciorba ca a ta, dar parca una din asta mai usurica s-ar preta mai bine acum. O seara de duminica placuta!

  2. Super supa! As incerca-o si maine daca as avea blender din ala stick! 🙂
    P.S. Bumbacul organic nu este numai un trend. Bumbacul organic este cultivat cu mult mai putine chimicale si astfel mult mai putin toxic pentru mediul inconjurator dar si pentru pielea noastra. Daca ai piele normala probabil nu ai probleme nici cu alte materiale dar sunt persoane si mai ales copii alergici la unele fibre de genul asta. Se pare ca ar fi si mai durabil. Eu una nu am purtat asa ceva..asa ca nu stiu daca exista si diferente evidente dar imi pare interesant si daca as gasi as lua chiar daca e mai scump.
    Uite aici daca vrei sa mai citesti. http://www.stopco2.ro/2009/07/31/de-ce-bumbac-organic/
    O seara buna! :*

  3. am uitat sa-ti spun ca io coc ardeii,vinetele in cuptor,nu mai murdaresc aragazul.si mai cred ca cu ardei rosu iese faina de tot la culoare.

  4. Salut gagix 🙂

    Diana, frumos blog ai 🙂

    Elena, mie imi place la maxim si s-a mancat imediat, guvi sa traiasca.

    Pansy, nu imi place nici sa ma tai gustul ardeilor si vinetelor coapte la cuptor, pitici, deh 😀 Si daca se murdareste aragazul se curata usor. Exista Triumf.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s