Altfel de ardei umpluti si ciorba de perisoare

Ardeii nu ar fi fost foarte altfel dar dupa ce facusem roastporkul mi-au ramas condimente amestecate si cum aveam in plan ardei umpluti am facut combinatia.

Astea erau, daca ati uitat:

Asa ca traditionalii (nu stiu cat de traditionali) ardei umpluti au capatat un iz aromato-picant care nu a displacut deloc.

In afara de respectivele condimente am mai pus ceapa verde si orez si am umplut ardeii aceiia mici si frumosi, perfecti pentru umplut, import Antalya. Pentru cei ce au nationalismul la ei, sa stiti ca multe produse de import din tarile mai calde care au si traditie pe respectivele legume si fructe pot fi mai gustoase ca cele romanesti care, mai nou, sunt umflate cu pompa. Oricum, respectivii ardeiasi seamana ca si consistenta cu racii oltenesti, au pielita subtire, sunt foarte gustosi, perfecti pentru umplut.

Pentru ca am intrat pe o droaie de bloguri cu retete foarte bune si am iesit capiata de pozele cu macro, exceptand momentele in care vreau sa prind strelicii sau sa arat clar ceva in anume sectiune, am sa ma feresc pe cat pot de macro si de poze lucioase si bibilite facute de la un centimetru de blid. Prefer sa inteleg dintr-o fotografie ceva legat de reteta, ca nu sunt la expozitie fotografica sa urmaresc samanta de susan de pe ditamai painea. Putine bloguri imbina fotografia de calitate cu explicitatea retetelor, unul este al Mayei si unul al Laurei Laurentiu, restul se bat in macro si poze cat mai mari, aproape nu se mai poate urmari textul si reteta.

Asadar sa lasam alte oi si sa trecem la ardeii nostri, am framantat pana m-am inrosit (de boia) carnea cu ceapa, condimente si orez, am umplut ardeii.

Pentru sos am folosit supa de legume si un amestec de: legume din supa, rosii, ceapa si miezul unui dovlecel pe care l-am umplut ca mai era loc.

Am lasat pe foc apoi am dat putin la cuptor.

Unii ii prefera mai scazuti sau cu mai mult sos de rosii, ai mei cu mai multa zeama si mai putin din respectivul sos, aia e.

Cu nitica mamaliga si un mot de smantana au mers ca unsi.

===========

Ciorba de perisoare altfel e tot din cauza ca mi-a ramas un mot de carne de la ardeii umpluti, asa ca am sacrificat ce pastrasem pentru parjoale, am amestecat cu putina carne condimentata de la respectivii ardei si am mai pus asa: oua (doua albusuri si un ou intreg am avut eu), marar, sare, patrunjel, ceapa, burghul, orez, gris si pesmet.

Pentru zeama am pus zarzavat normal, morcov, ceapa, albitura, ardei gras si iute, in zeama am pus perisoarele si am dres cu zeama de varza si leustean (uscat).

Indiferent ce condimente folositi, combinatia de orez, burgul si gris in perisoare e nemaipomenita.

Am vanat si strelicii pentru dom’ Puiu 🙂

Gata cu mancarurile, pentru iubitorii de inghetata, dracia asta e foarte buna. Stiu, blabla, e mai sanatoasa facuta in casa, dar la cata inghetata si cat dulce mancam noi …

Si pentru toate Lenutzele, exceptand doua, botoasa si blonda, ambele ale maretului conducator, pentru ieri:

Pentru Costakei o tzuikomicina virtuala, sa le mearga bine 🙂

hard roc aleluia

5 gânduri despre &8222;Altfel de ardei umpluti si ciorba de perisoare&8221;

  1. Io, io, io am puozele maaaari si-s taaare mandra de ele ca „e” ale mele. Da’ n-am mai bagat retzepte de 1000 de ani. Daaaa! inghetata aia-i marfa, si mai ie si aia cu nujce biscuiti in ea, s-aia-i buna. Daca manc tuata ciorba din farfurie imi dai de doua ori inghetata? :d

  2. deci nu 😀 ardeii ie pentru umplut, inghetata pentru degustat 😀 o vazui si pe aia cu bucuiti. deci mai traiesti, trebuie sa ma gandesc sa fac ceva cu picioci sa te atrag 😀

  3. Combinatia de burgul+orez+gris la perisoare nu o stiam. Deci… inca un secret marca „Dana” notat. Scuze ca de-abia acum am trecut sa vad ce si cum ai mai pregatit. Eu tocmai „de aia” nu pun poze mari, sa inteleaga omu’ procesu’ tehnologic(Si pentru ca nu am aparat de multe milioane care stie ce am uitat io!). O saptamana asa cum iti doresti!

  4. hihi tizo, am vazut pozele tale si retetele, nu comentez pana nu am ce, dar esti in lista 😀 astia de la wordpress au bube in site, imi dispar ba poze, ba blogroll, nu dispera, tinem aproape.

    e bun aparatul de mii de euro daca iti foloseste, pentru o friptura nu cred ca merita cum nu merita bimbi ca sa fac mamaliga. de o mie de euro eram in tailanda acu’ 😀

    stii cum e, fiecare cu a ma-sii 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s