Burta cu sos de patrunjel si galbenusuri

Reteta e o adaptare, nu foarte libera, dupa una gasita in revista „Subito pronto”, un numar mai vechi. Adica am renuntat la „dadi” (cubulete de supa) si unt (oricum e grea burta) si in final, datorita unei erori, a iesit spre oarecum dietetica treaba. Ptiu ca era sa uit, ca daca vreau sa intru in blogosfera culinara sunt cateva fraze musai (sau must be, cum zice romanul): va pupic dulce, muah, s-a papat tot, este delicios, sa imi spuneti cum v-a iesit, neaparat sa incercati (na ca nu mai stiu toate frazele, dar alea cu papat si ciocolatos scrise de muieri de anumite varste pe mine ma amuza mereu).

Asadar ne trebuie: burta vacii, neaparat, sa tot fie vreo 899 de grame bucata aia, ca scade ca economia nationala, o lamaie, lime azi nu avem ca nu avem danchisisme in program, trei galbenusuri, din oua, cativa catei de usturoi, dupa chef, parmezan, din congelator sau din magazin, o legatura de patrunjel, vin alb sec, un pahar, ca restul are treaba. Vinul bre.

Vrand sa respect reteta si sa fac si nitica supa (nu e nevoie) am pus la fiert burta langa ceapa, ardei, morcov si frunze de morcov. Belea de belea.

Pai da, ca frunzele alea au colorat burta de vita transformand-o in burta lui Kermit si supei i-au dat un minunat aspect de laguna cu matasea broastei. Nu se vede foarte clar in poza, dar era verdeeee.

Ca urmare am aruncat zama, am spalat burta (nu e mare bai, oricum sosul e cu patrunjel) si am taiat-o bucatele. Deci atata sa retineti pentru reteta, nu puneti frunze de morcov la fiert. In rest, cum ar zice un clasic in viata, cum am mencionat.

Pentru sos e bine sa folosim aparatul ala care stie sa le faca pe toate, mixerul, deh. Maruntim intai legatura de patrunjel cu parmezan, usturoi si nitica sare.

Adaugam galbenusurile si zeama de lamaie si lasam aparatul sa le imbine armonios.

Si in final procedam asa: calim niste ceapa taiata cat de marunt va permite priceperea …

Adaugam si burta, calim nitel impreuna, stingem cu vin alb, sec, bun, rece si degustat anterior, lasam sa se evapore alcoolul (nu dati cu parul, e reteta, nu bairam).

Tragem de pe foc vasul, adaugam sosul si morcovul (daca nu va plac morcovii, ii aruncati) si amestecam cu incredere, eventual mai punem putin pe foc.

Ideea e sa nu mai dea in fiert sa iasa vreo omleta si sa obtinem un sos onctuos care sa imbrace mancarea armonios si sa o putem papa pe toata mniam mniam (asta mi-a iesit?).

Pentru ca am avut emotii pana la finalul retetei care este (altfel cum) delicioasa, extraordinara, nemaipomenita, pentru memet, cu dedicatie, poza de final, ia bre animaloole, un macro, ca restul pozelor au iesit ca dosul unei maimute 😀

Vreau sa va spun ca am incercat sa fac o reteta cat mai inteligibila ca sa pot participa la concursul pe care mi l-a propus Tavi. Daca aveti nelamuriri contactati departamentul clienti nemultumiti de la posta romana, ca aia stiu cel mai bine sa dea explicatii, au bodyguarzi bine pregatiti.

hard roc aleluia si daca e de melodie si de burta verde, ia:

6 gânduri despre &8222;Burta cu sos de patrunjel si galbenusuri&8221;

  1. Unica mea papila din slangul adoptat blogosferic spune ca a apreciat cat a putut si ea. Chit ca ele este mai multe 😀

  2. Cucu, cum nu, are unitati milimetrice sa cantareasca galbenusu’ si albusu’ dintr-un ou mediu spre normal. Papila e mic copil 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s