Pui cu sos de rodie

Ma doare capul de cat am umblat pe alte bloguri culinare care, bineinteles, cu exceptii, sunt numai pline de megafite, nu se mai mananca nimic in Romania fara creveti si calmari (da, in DEX inca scrie calmari, nu calamari), nu se mai vorbeste decat jumatate engleza, jumatate romana. Mi-am amintit de Baiesu si „Tara lui Papura Voda”.

Imi fac mea „pulpa” si pun niste retete cu chestiuni ratacite prin batatura. Incercasem vita cu sos de rodie, am zis sa vad si cum e cu puiu’ (nu, nu domnul puiu). Mai aveam jumatate de sticluta de sos de rodii si piept de pui alergat (ala de la Ave, stiti voi).

Asadar am procedat ca si la vita, nu e mare inginerie, am inabusit putin ceapa in ulei de masline, am adaugat pieptul de pui taiat fasii. Si, trebuie sa mentionez, spalat, am vazut multe fotografii in care ajunge carnea din caserola in oala, cu riscul de a suna ciudat, e de preferat sa o spalati daca nu vreti accidental sa intalniti „flocu’ macelarului”.

Pieptul de pui se caleste scurt, cat sa isi schimbe culoarea, ca sa nu devina fad. Am adaugat si ceva fulgi de ardei iute, apoi sosul de rodii si putin amidon.

Dupa ce s-au cunoscut suficient, cat sa se lege sosul, totul e gata. Oricat m-am gandit, alta garnitura mai potrivita decat un orez neutru nu am gasit. Sosul este foarte puternic aromat, dulce-acrisor, usor picant de la ardei, nu ii mai trebuie nimic.

hard roc aleluia

Si melodia.

8 gânduri despre &8222;Pui cu sos de rodie&8221;

  1. Doamna, am prestat reteta (scuzati stereotipiile verbale capatate de-a lungul timpului de cand va urmaresc pe un anume forum). Buna rau! Eu i-am aruncat un praf de scortisoara si a iesit megalitic. Si l-am executat in vase de lut. O cu totul alta savoare.
    P.S: mi-s fana inraita a mancarurilor dumneavoastra (mai ales cele asiatice).

  2. E o idee, sunt in pana de sos de rodie, lucru usor de remediat in zilele noastre unde mai usor gasesc lemon grass decat oua de tara 🙂

    Multam de aprecieri.

  3. Pentru mine unul super este luat de la Mega Image (stiu ca ii mai vizitati din cand in cand). Produsele Durra imi plac si par mai „sanatoase” decat altele. Am inteles ca se mai poate aroma cu turmeric sau sumac. Hm, cred ca le pot gasi in magazine arabesti, nu?

  4. Da, Durra am luat si eu dar l-am terminat, are si la Mega si la Auchan, nu e greu de gasit. Uite ca magazine arabesti nu am cautat caci am un mare noroc de prieteni care imi trimit imediat ce nu am, nici nu ma gandesc bine de ce am nevoie ca sar fara sa ii rog, nu stiu cum de am avut asa noroc.

    Sumac am luat din bazar din Istambul mai de mult (condimentele bine sigilate in borcane tin fara probleme o gramada) iar turmeric am chiar prea mult ca a fost soacra in India si mi-a adus de acolo. Aroma de turmeric in combinatie cu sosul de rodie cred ca nu prea se simte, e prea subtila, e mai mult de culoare, chiar nu imi pot imagina daca ar schimba nuanta sosului 🙂

    Ma gandeam acum daca ar merge legume cu sos de rodie. Cred ca da.

  5. Citind mai atent eticheta in romana a sosului de rodii fara conservanti Durra, observai un mic amanunt – benzoat de sodiu. Deci mumu fara conservati. In alta ordine de idei, interesanta propunerea amestecului sos rodie+turmeric (unul dintre condimentele pe care nu le-am utilizat). Un magazin arabesc foarte bun in care nu am intra cam demult Naser, str. Dumitru Zosima, nr. 86 (pe langa Piata Domenii, in restaurantul cu acelasi nume). Au o macelarie foarte buna, iar acum 1 an la capitolul condimente erau megalitici. Hm, la ce legume v-ati gandit?

  6. Sunt si mai aproape magazine, dar inca nu am avut nevoie. Stii la ce imi place sa pun turmeric? Nu mult. La supele de pui clasice (cu taitei si galusti, o adiere de turmeric si nitel ghimbir proaspat fiert si apoi scus mi se pare ca face minuni la gust. Iese un deliciu, sa incerci macar cu ghimbir. SI nu stiu de ce, la raceala te face zmeu, cred ca ghimbirul.

    La legume m-am gandit la morcov si/sau fasole verde/galbena.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s