Cartof d’ala

Draga Happy m-am gandit la tine cand l-am mancat.

Prima oara cartofii aia evantai i-am vazut la Happy, pe urma pe diverse forumuri sau bloguri sub diverse denumiri. Facuti cu tehnica de mai jos le zicea cumva da’ am uitat cum. Eu am facut unul singur de proba, ca sa vad daca se preteaza la servirea unui numar de, sa zicem, musafiri. Si e bengos.

Asadar, cum spuneam, am vazut pe o puzderie de site-uri asa ca nu stiu sa dau link exact unde am zarit prima oara cartof „d’ala”. Ne trebuie cartof(i), un cutit bine ascutit si doua bete (din alea cu care se haleste mancarea chinezeasca, eu am folosit unele cu care amestec in wok, ceva mai mari).

Se pun betele in stanga si dreapta cartofului apoi se cresteaza pana la ele, astfel incat sa ramana prins la baza, ca foile cartii de cotor.

Se condimenteaza dupa chef cu condimente amestecate cu ulei. Apoi se da la cuptor, eu l-am pus in punga din aia, merge si in tava sau in folie de aluminiu sau hartie de copt.

Raportez incercare reusita, e foarte bun, l-am mancat cu niste branza din aia de ii zice in romaneste „cottage cheese”.

Melodia de astazi mi-a venit in minte plimbandu-ma prin Real, fara egal … frumos dar fara hard roc aleluia la tescherea …

8 gânduri despre &8222;Cartof d’ala&8221;

  1. asta mi se pare mai omeneste,desi am vazut multe acordeoane de astea,ca asa pare ca le zice ) cu diverse chestii bagate printre.nu zic ca e rau,ba dimpotriva,dar asta a ta mi se pare super.eu nu stiam reteta.

  2. eu am vazut-o pe mai multe site-uri si mi-a zis guvi cum ii zice evantaiului (evantai e in slang, da? 😀 )

    citez de la guvi:

    „cica le zice „Hasselback” dupa numele restaurantului suedez unde au fost prima oara serviti (Hasselbachen)”

  3. Si eu tot la Happy i-am vazut prima data! Acordeon, arici… au fost denumiti in multe feluri. Am si eu o varianta, dar cei mai buni ies din cartofi noi cu ulei de masline si… ce mai doreste fiecare. Neputand combina cartof cu branza, ai mei sunt un pic altfel. Dar tot am poftat la „cartof d’ala”!

  4. Daca „pretenele” au postat mai sus, e musai sa urmez si eu, chiar daca nu am mai lasat nici un comentariu pe aici. Denumire de blog pe care nu o inteleg (limba si traducerea, daca poti!- fara misto, sa stii), si eu ii am in plan astia. Eu ii stiu din „Practic in bucatarie”, de cand le colectionam si spuneam”Ce meseriase fimei, eu n-o sa pot niciodata!”.

  5. Nu stiu de unde pana unde e cu „pretenii” pe jurnal. Nu am un jurnal (blog pe romaneste, nu?) care aduce bani, nu e sustinut de vreo gas(h)ca, e al meu, de la mine de acasa. Cine scrie, ma stie numai prin prisma retetelor. Alea putine si fara un maldar de cal(a)mari si creveti, de la noi de pe aici, cu modestie si de dupa blocuri.

    Despre nelamurire – Aphex Twin:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Aphex_Twin

    Nu am inteles o fraza, ce inseamna:


    ”Ce meseriase fimei, eu n-o sa pot niciodata!”.
    ?

    E in vreun dialect? Merci de comentariu.

  6. Deci d-aia am sughițat io, că mă pomenea cineva :)) Tre’ sa zic si io căcartofi d-ăștia am văzut și io in multe bloguri, forumuri, jurnale si tot felul de reviste mai mult sau mai putin practice, da’ stiu ca io i-am adus in culinar in varianta „in imagini”, si i-am adus de la Big Mama Russia. Nu conteaza, important e sa ii popularizeze lumea-n fel si chip, căcartofu’ ie cel mai bun chiar si pe perioada de diferite crize.

    Io n-am mai prestat nimik, doar job-job si iara giob; din cand in cand mi-am facut paru’ si unghiile – se pune? Da-s tot Happy, chiar daca uneori ma crizez – ca duar ie la moda. ;;)

  7. hehe, intotdeauna cartofii mei vor fi si ai tai, nu e frumos numa’ job, ca trece viata si nu iti fac aia statuie, mai relaxeaza-te. hai la amsterdam, ne vedem in iunie acolo, nu de alta, sa vedem daca au cartofi 😀

  8. Pingback: Cartof spiralat « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s