Coaste

Inainte de ideea si retetele (mare branza nu sunt) ale subiectului, cateva mizilicuri deci mai nimicuri.

Din cauze pur mecanice am desfacut un pachet de taitei zisi si „soba” luati de la sushimania.

Garnisiti dupa chef sunt chiar misto.

Am ucis si o telina si un cartof, am facut o crema piparata cu piper alb si cu nucsoara. Bun.

„Minutul” favorit, macaroane cu unt, smantana si cascaval.

Si o salata orientala care a avut scopul nobil de a deservi cele ce vor urma. Ce a mai ramas din ea.

Dar sa trecem la subiect. Coastele din imagine au fost achizitionate din Auchan pentru suma de 9 lei kilogramul. Pana acum nu am mai vazut exact ca astea ci lasate cu ceva mai multa grasime.

Coaste fierte in zeama de varza cu condimente

Adicatalea mai intai am fiert respectivele (din cele de mai sus am facut doua portii ca sa fac doua modele) in moare cu piper si foi de dafin.

Le-am amestecat cu cimbrisor, iutzica, ulei, usturoi granulat si putina sare.

Le-am introbagat intr-o punga de cuptor (am pe aici unele de care vreau sa scap, ca nu le suport, dau in ele cat pot de mult de cand le-am descoperit).

Si le-am lasat pana au fost gata (se vede cand se desprinde de pe os carnea).

Cam asa arata intr-un final.

Garnitura: salata orientala de care ziceam mai sus.

=========

Coaste glazurate

Eu am dat iama in camara sa mai rad din condimente si sosuri, aveam chef de genul ala de coaste bbq de se mananca la Ruby Tuesday sau Phileas Fogg (fie-i memoria neintinata) si am combinat urmatoarele:

– sos teriyaky, sirop de merisoare (puteti pune orice sirop dulce-acrisor, de visine de exemplu), iutzica, sos de soia si un banana chilly sauce (care se poate inlocui cu orice sos iute-dulce de la noi, se gasesc peste tot de la Vifon).

Se amesteca toate si se pune si o lingura rasa de amidon. E foarte important.

Se lasa peste noapte (eu am lasat direct in punga din aia de cuptor ca am dat pe urma cu tot la acelasi (of, of) cuptor.

Ca sa nu uitati ca e vorba de cuptor, cat timp coastele stau la, fireste, cuptor, punem alaturi si niste cartofi, cam ca cei ai Amaliei, dati cu nitel malai, sare, condimente si ulei. Si ii punem la (mainile in aer, cine nu stie e fraier) cuptor, langa carne, cam dupa jumatate de ora de cand carnea e la … cuptooor 😀

Pentru ca sa fie totul complet, am facut si un sos din smantana, maioneza si usturoi.

Iata-le gata scoase din … punga 😀

S-a dat verdictul: bestiale. Daca vreti le puteti face si pe gratar (se face fum) sau la iarba verde, la carbune, sigur ies nemaipomenit, sosul nu trebuie sa fie intocmai ci sa pastreze ideea de dulce, sarat, amarui, iute. Si ca sa ramana glazura lipita sa puneti nitelus amidon. Restul e fleac.

hard rock aleluia si melodia zilei in ton cu ideea de „spare-ribs”, ma iertati ca le-am zis coaste.

Un gând despre &8222;Coaste&8221;

  1. Pingback: Porc fript, colectie « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s