Ciorba Necko

Pai sa va explic de ce. Pentru ca merita, pentru ca face niste supe bune de tot si pentru ca are, ca noi toti pitici, pe care pitici ii spulberam noi acum cu mandrie patriotica si spirit revolutionar. Pai da, ca am revolutionat toti timpii necesari executiei, asa de marunt am stat sa toc anumite zarzavaturi.

Oricum, pasul unu a fost sa fierb carnea, in cazul acestei ciorbe, o aripa de curcan si ceva grasime de gaina (ale caror resturi au mers la cainii comunitari). Plus jumatate de ardei rosu si o ceapa. Care ceapa, fiarta mult, dispare efectiv in supa.

Pasul doi a fost sa imbrac in noante coloristice zeama, sa semene cu satul in care sta Necko atunci cand vine toamna. Asa ca o parte dintr-un morcov am ras-o fin si am inabusit-o cu sare in strelicii adunati de pe supa (nu am pus ulei in plus ca lasa pasarea destula calorie).

Totul am executat la foc mic, in oala de inox care, atent supravegheata si supusa normelor PSI nu se arde (asta e tot pt Necko 😀 )

Cat timp supravegheam, am tocat cat am putut de mare si mic si restul legumelor, asadar in afara de morcov ras avem si ceapa verde, morcov taiat mai mare, ardei iute rondele, ardei gras cubulete si telina facuta din cutit mai marunta decat va puteti imagina.

Am pus si legumele astfel pregatite sa se inabuse nitelus cu morcovul care deja lasase noante portocalii in zeama. Precum carnavalul venetian aratau impreuna, Necko 🙂

Am adaugat si supa, apa si carnea data jos de pe os si am lasat sa fiarba.
Cubuletele alea de telina plutesc a ciuda, este?

Dupa ceva vreme am pus si niste cartofi.

Am dres cu zeama de varza, am pus si zdrente de ou (batut cu putin kefir, sare si piper) si la final, leustean. Uscat, ca din ala am.

Tarziu, in noapte, printre soapte …

Ca sa impartim, am incercat sa ii dedic si domnului puiu strelicii, care sunt o frumusete, dar cu sapuniera numai asta a iesit, dedicam oricum:

Inainte de dedicatia de final va spun ca am incercat de curiozitate sa fac branza din lapte Napolact. Si merge, iaca dovada (cat de multa am facut va dati seama dupa deja cunoscuta unitate de masura culinara: bricheta.

Inca nu m-am hotarat daca sa chem pe unul din cei sapte pitici la masa, sa o fac telemea, de burduf sau cu mamaliga, Voi ce ziceti?

hard roc aleluia, draga Necko te iubesc si ca semn de tin-te bine, iaca eu ce-ti daruiesc:

9 gânduri despre &8222;Ciorba Necko&8221;

  1. draga mea daba, sunt coplesita 🙂 si de ciorbitz si dede dicatie :-*

    acuma ce sa zic, vai de piticii mei, da io telina tocata n ciorbitz, poate doar la tine sa ndraznesc sa probez si numai cu zdrente de ou batut cu kefir. ce pofta mi-ai facut! si inca ceva, foarte foarte important! la fel de important ca si ciorbitzu 😀

  2. Ah, ce zupa! Mi-ai dat o idee foarte buna, ca tot primisem comanda „sa se fac si o zama in casa asta”! Felicitari si o zi grozava!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s