Paste fericit si in 2010

Nu am nimic cu sarbatoarea crestina, nici cu crestinii. Nici cu ramadanul, cu nimeni, am cu exagerarile. Bine, ca fericirea mea a inceput cand azi m-am dus sa platesc un impozit. Nu va zic ce suma ca m-am enervat eu destul. Si ca sa platesc o droaie de incompetenti m-au plimbat de la o cladire la alta, de la un birou la altul, abia m-am linistit.

Bine, ma nelinistisem dinainte la BRD, pai da, ca ei trebuiau sa imi faca un card. Si mi-au gresit numele pe card si le-am zis ca mai bine lasa, ofcors ca nu era de vina persoana de la ghiseu, nuuu, aia de la centru, de la telefon, aia din papuanouaguinee, altii. Oricum voiam sa scap de card.

Cum RATB nu mergea, m-am gandit ca isi scot toti rablele in strada (si asa a fost). Ma rog, 1 aprilie, ce vrei, asa ca am facut un lung si frumos drum pe jos, am vazut in trafic niste masini de pe care cadeau tablele. Io daca am o zgarietura nu trec de ITM, aia trec.

Ma rog, trecem si peste asta, sa ajungem la bucate, ca despre asta e vorba aici, nu?

Am vrut sa las acasa (plecam de paste la neamuri la Humor) ceva de, cu, pe langa, apropiat … de miel. Dupa nenumarate tentative (imi tremura mana sa iau la pretul ala), i-am zis lu’ al batrn, ia bre matale din obor. Zice, iau. Vine asa cum zice: iau pe mortii mamii lor de hoti si ma pis pe mielul lor. Nu am nevoie, sa se spele cu el pe cap.

Asa ca inainte de comemorarea invierii am facut ciorba de perisoare. Asta las acasa, care vreti, sunteti invitati.

Hai ca de 1 aprilie merge si worpressu ca RATB-ul azi.

Deci ciorbica, simpla, cu zeama de varza si cu leustean, cu sau fara smantana si cu strelicii dedicati (scuzati dom puiu de limbaj, da’ ma enervai).

Am intrat in auchan sa iau o paine si doua mezeluri sa avem la drum de un senvish. Fratii si surorile mele, care se plange de criza, de salariu, de greva, de apa calda, apai amarnic pacat face. Te calcai pe cap la toate raioanele, omor, unde era cu mielu’ (27 lei kila), ziceai ca se da gratis, m-am crucit, aruncai in plasa paine feliata si mezeluri asisderea sa trag iute niste senvisuri si am plecat crucindu-ma.

Daca stati la o gotka la bar si vedeti cam cu ce cosuri de cumparaturi ies diverse personaje, apai nimic nu mai intelegeti. Se plange cineva de bani in tara asta? Io am pescuit din fuga ce era la capat de rand si am tuns-o.

Nu preconizam sa intru in supermarket in luna sfintelor sarbatori, nu o mai fac de ani buni, ma aprovizionez in avans, dar nu credeam sa fie in halul asta. Cel mai dragutz e ca te crucesti de barbari da’ vin sms-uri, sfintele, lumina, plm, fericire, stelutze … bah, nu mai dati fratilor sms-uri d’astea ca ma pish pe ea de lumina si de consumism generat de sarbatori, ba chiar si de post, nu sunt cel mai rau crestin din lume, dar ce se petrece numai crestinism nu este.

Asa, ca sa sfidez legile scrise si ne, am cumparat oua gata vopsite, na. Sa vedem cum arata iadul ca nu le vopsii azi.

Si cum am auzit ca e frumos, in afara de hard roc aleluia sa urezi de paste diverse lumanari si lanterne, sa trimiti felicitari, vizitatorilor mei mai neortodocsi sau mai ortodocsi in suflet decat dementii aia care isi dau cu coshurile peste maini ca sa ia un ou mai ieftin, va spun:

Azi melodie nu pun ca nu stiu coloana sonora de la Isus din Nazaret sau ce mai dau astia la TV cu nemiluita, aceleasi chestii de douaj de ani incoace. Pe mine sa ma iertati dar spiritul cumparaturilor excesive si a mancarii aruncate dupa „sarbatori” nu ma prinde.

11 gânduri despre &8222;Paste fericit si in 2010&8221;

  1. Am zis sa-ti leave a comentariu si eu, si sa-ti urez toate cele, si chiar mai mult de-atit. sa fiti sanatosi, fericiti, ca de bine hraniti vad ca nu se pune problema 🙂

  2. Paste Fericit, cu vreme buna la exterior si in interior! Hooray for Jesus and all that…:)
    Renata

  3. Christos a inviat! Te lipsesc de urarile cu lumina, ingaduinta, fericirea si iubirea… Eu venisem cu un gand bun de sarbatoare, dar… mi-am adus aminte ca am trecut si eu prin hipermarchetu’ cu pricina, de nevoie, si m-a apucat asa, din cosul pieptului, o greata. In fine, am avut chef sa manc miel, da chef nu gluma. Am gasit cu 21,5 lei, dar anexa (a se citi sot) nttt ca e scump. Sambata o sa gasim sub 20. Sambata, zi patronata de al cu coada, pentru mine, am alergat km sa gasesc miel si am luat cu 23! Deh, nebuna, ce sa zic! Dar am mancat ca vreo 200 g friptura si o bucatica de drob (de care nu aveam voie!). Speram sa ma lecuiesc cu o melodie de la tine…

  4. Bun gasit! Sper sa fi avut o sarbatoare frumoasa, asa cum ti-ai dorit!
    Vin pe la tine cu o rugaminte: o reteta de burgul ca la mama lui la Istambul ai? ”coloarea” aia portocalie ce condiment i-o da, sti cumva?
    Numai bine!

  5. Nu prea stiu exact la ce te referi, am facut o reteta care se cheama „Ciorbasa” si care seamana teribil cu ce am mancat la Istambul. Oricum, culoarea galbena e de la sofran (turcesc sau iranian in general).

  6. E vorba de o garnitura CA de orez – de culoare portocalie – insa in realitate e un grau spart.
    Nu am gasit CIORBASA sa vad dk vorbim de acelasi lucru.
    Multumesc!

  7. Am scris eu prost, uite:

    https://aphextwinz.wordpress.com/2010/03/10/ciorbata/

    asta e varianta cu legume, oricum pilaful ala de care zici, cu sau fara legume, iti iese din burgulul ca in poza mea (din cel spart mai mare) si se pune si sofran ca sa se ingalbeneasca.

    proportia e de doua parti de lichid la una de burgul (grau spart, concasat).

    maine o sa reiau un pilaf din burg(h)ul din nou. oricum uite-te la ciorbata, e asemanatoare cu ce am mancat la turci dar e fara sofran.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s