Ciorba de gaturi de curcan oarecum a la grec

Aveam chef de o ciorba/supa cu mult ardei gras, pe parcurs mi-am schimbat ideile cu privire la forma finala. Asadar reteta e asta.

Am pus la fiert carnea cu ardei gras, morcov, ceapa, albitura (in castron e ou batut, o sa revin la el).

Separat pentru „fatza” am inabusit in foarte putin ulei cu apa minerala si sare cat pentru toata zeama, un morcov ras marunt.

Am reunit zeama cu morcovul si am pus si o cescuta de orez integral si am lasat sa fiarba.

Pentru final am amestecat ou batut cu iaurt si smantana si cand s-au omogenizat am pus si zeama unei lamai.

Dupa ce am stins focul am amestecat usurel zeama fierbinte cu liezonul pana s-a ajuns la o temperatura oarecum apropiata (sa nu se taie amestecul), am pus in ciorba, apoi am presarat patrunjel.

Si gata (am dezosat gatzii ca sa fac economie de spatiu 😀 )

Am incercat sa dedic si cativa strelici, dom’ Puiu, ia poftiti:

hard roc aleluia

3 gânduri despre &8222;Ciorba de gaturi de curcan oarecum a la grec&8221;

  1. Imi pare rau dar n-am sa cantaresc niciodata ingredientele unei ciorbe decat poate sa le aproximez, cum fac cei care scriu carti de bucate. Plus ca in general ingredientele sunt in poza, eu am impresia ca sa vede, nu am ce face.

    La dulciuri e clar la milimetru, la mancaruri nu pot dect sa spun aproximativ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s