Ideea retetei am luat-o de aici, de la alina-lili:
http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/21725/baghetute-crocantzoase/
Umplutura poate varia la infinit, fireste.
Eu am folosit aluat Bella, mi se pare din tot ce am incercat pana acum, cel mai bun foitaj de pe piata.
Pe jumatate de foaie am ras cascaval afumat, apoi am pus felii de sunca.
Am pus si parmezan ras (m-am gandit ca o sa adere bine branzeturile topite) si ruccola (tot asa, pentru ca ruccola + branzeturi + sunca = love, parerea mea).
Am acoperit cu a doua foaie, am presat cu sucitorul meu care este o marca nemaivazuta si de prima calitate, sticla de apa minerala, am uns cu ou batut si am taiat fasii.
Le-am pus in tava cu distanta mare intre ele, foitajul asta creste ca nebunul. O panglica am facut-o melc sa vad ce zice.
Le-am copt la habar nu am ce temperatura si cat timp, pana au fost gata. Nemaipomenite si calde si reci, nemaipomenite la orice petrecere, zic eu.
Si in forma de melc s-a comportat bine chestiunea in cauza.
Multumesc alina-lili. hard roc aleluia
faina idee asta cu rasucitele.
dano,te asteapta un premiu primavaratic la cub,la mine pe blog.
nu e ideea mea 😀 e a alinei da e faina, acu ma uit.
Faina reteta,am incercat-o ieri! Am laudat-o si transmis-o mai departe,desigur cu precizarea ca am vazut reteta prima oara la tine.
Meci, merci, dar eu am transmis doar mai departe ce am vazut la altii, nu e meritul meu ideea. Dar e faina, asa e.