Κarydopita adica, prajitura cu nuca

Reteta este de aici:

http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/24876/-arydopita/

Eu am pus jumatate din cantitati si anume: 3/4 de cana de nuca macinata, 3 oua, 1/4 cana zahar, 1/4 cana ulei (cana e aia din poza, de masura, e cu uleiul in ea), doua linguri de coniac (e na, asta nu am injumatatit), 1/2 cana pesmet, o lingura de gris, praf de copt nu am pus, coaja de portocala nu am pus, scortisoara.

Siropul l-am facut din miere cu apa.

Am simplificat nitel si procedeul, adica nu am folosit atatea boluri si amestecuri separate ci:

– am zbatut albusurile sa faca spume, pasul unu;

– amestecat ulei, zahar, galbenus, coniac;

– am pus toate ingredientele impreuna si le-am zapacit cu mixerul;

– am turnat in tava unsa cu unt si tapetata cu gris si gata, am dat la copt.

Inainte:

Dupa:

Am facut siropul, am pus un fund de lemn peste tava, rasturnat, taiat, pus tava peste fundul de lemn, rasturnat, insiropat.

A doua zi s-a prezentat asa:

Este misto si usor de facut. hard roc aleluia.

3 gânduri despre &8222;Κarydopita adica, prajitura cu nuca&8221;

  1. daca iti place mai insiropata sa pui sirop cat e in reteta originala ca e betiva chestia asta, a beut tot 😀

  2. Bunä este Präjitura. Dacä ii dai si o Cäciulä de Friscä aromatä deasupra o cufunzi imediat cu o Savarinä. Mai bine , o numesti Neosavarinä cu Nucä. Super tare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s