Ciorba de perisoare – alt model

Citeam despe niste ciorbe prin cartea lui Anton Roman, aveam de gand sa fac una de verisoare si am combinat ce era pe acolo cu cheful meu. Ca sa nu batem campii aiurea, perisoarele le-am facut din: carne (amestec de la bulgaroaica, foarte bun, ca de obicei), ceapa, oua, gris, boia dulce, sare si piper, cimbrisor de gradina uscat, un praf de usturoi uscat si, fireste, orez, dar nu e in poza.

Pentru supa in care sa fierb perisoarele am maruntit la robotel bine de tot asa: doua gogonele, un morcov, ceapa, ardei gras si telina.

Alaturi e pregatita de atac „vegeta” (tocana de legume la borcan, baza pentru mancaruri, e reteta pe aici pe undeva).

Intai am facut amestecul de perisoare si l-am lasat la rece ca sa se lege. Apoi am inabusit legumele tocate marunt.

Dupa ce au asudat nitel (in foarte putin ulei de masline) am pus si doua linguri de tocana, apa si am lasat sa fiarba. Am adaugat perisoarele si frunze de telina iar cand si perisoarele au fiert, zeama de varza fiarta separat si spumuita si leustean uscat.

Si gata.

Am deschis geamul ca sa pot fotografia strelicii pentru Puiu, mi-a inghetat perisoara in ea de ciorba ce ger se lasa 🙂

Hard roc aleluia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s