Turkuaz – restaurant turcesc

Am revenit (de data asta si cu aparatul din dotare) la Turkuaz. Adica asta:

http://www.turkuazrestaurant.ro/home.html

Am fost prima oara cu niste prieteni, a doua cu altii asa ca am testat destul de multe feluri de mancare ca sa pot spune cu mana pe inimia: da nene, se mananca exact ca la Istambul.

Locatia este departe de noi, la intrarea in Herastrau, aia de la Pavilion H, restaurantul arata absolut normal, nimic spectaculos, turci la mese, destul de liber, mai ales in timpul saptamanii.

Chelnerii sunt unii din putinii pe care i-as putea cataloga la granita inspre ireprosabil, stiu ce servesc, atenti, cand a fost nitel aglomerat a venit mancarica putintel mai greu, dar nu exagerat.

Toaleta e bine facuta dar mai are si perioade in care nu functioneaza apa sau lipseste hartia, deh, nimic nu poate fi perfect, dar de principiu e ok.

Sa trecem la mancare, ca de asta am fost, nu?

Pe site e doar o parte din meniu asa ca incerc sa imi amintesc cam ce am luat in cele doua vizite. Sigur, meze, antreuri, cum le-o zice, toate bune, am testat branza turceasca, iaurt strecurat cu sau fara menta, hummus tot vreo doua modele, sarma, imam bayildi, zacusca iute, ficat de vita. Excelent imam bayildi.

Feluri, incerc sa imi amintesc dar nu retin denumirile in turca, a fost ceva kebab iute, vita cu un sos de iaurt si vinete, cotlete de miel, vita la gratar, un soi de mix grill, ceva carne tocata condimentata invelita in foitaj (nemaipomenita). Nu mai retin tot, o sa pun ceva poze, de retinut daca prindeti creveti, ca eu cand am fost nu aveau caci aduc numai proaspeti si nu multi. Rabat la calitatea mancarii nu am vazut sa se faca.

Si totul vine cu garnitura potrivita. Acum daca vreti snitel cu cartofi prajiti musai in local turcesc, sau friptura cu aceeasi, precis va rezolva bucatarul ceva.

Cateva fotografii (pana sa fac la meze disparusera de pe masa, scuze 😀 ).

Deserturile au fost prima data din partea casei (caci eram cu niste cunoscuti ai unui asociat bag seama) a doua oara nu, specifice, niste taitei umpluti cu branza si insiropati si baclavale. Cu fistic-fistic, bune, dulci, ca la ei acasa.

A doua oara nu ne-au mai adus nici servetelele umede fara sa cerem 🙂

Bautura e destul de scumpa, prima oara am luat vin, a doua oara bere, dar oricum am dat-o pretul final a fost tot in jur de un milion (vechi) de om. Nu e foarte ieftin dar mancarea chiar merita deranjul, chiar si pe vreme de criza, macar din cand in cand.

Asa ca seara am incheiat-o intr-o bomba excelenta a carei locatie nu o sa o dezvalui daca nu o stiti, unde e berea 3.5 lei 🙂

Asa ca dupa o masa excelenta, o vodka de incheiere si o plimbare lunga prin nameti (ca am pierdut ultimul metrou si am pornit ca mos craciun pe sub fulgi, ca ningea ca naiba), pot spune ca e o carciuma care merita, numai sa nu va inghesuiti sa nu mai gasim locuri, da?

hard rock aleluia

11 gânduri despre &8222;Turkuaz – restaurant turcesc&8221;

  1. faaaaata, am vazut pozele de la haleala turceasca, arata ca la mama lor
    desertu’ m-a facut sa inghit in kil de saliva
    acu sa vad daca pot sa trimit commentu’, ia

  2. Eram sigura ca o sa iti placa. Daca ai chef, timp si mai ales putinta (ca acu’ stiu, aia mica) da o tura p’acolo sau suna ca am impresia ca fac si ceva gen catering. Si pe cuvant ca e cum stii tu haleala 😉

  3. Mamaaaaaaa! Bulgur, ”frigaruia” aia din carne tocata(dk mai e si de oaie deja…), lipia….abia astept sa-i cotropesc!!!!!
    Apropo de bulgur, ai idee dk se gaseste in Bucuresti? Nu ca as fi din capitala dar ar fi singurul loc unde as avea o sansa. Aha, stai si susan negru. Multumesc!
    Numai bine!

  4. Cred ca era oaie plus vita 🙂 Nu stiu unde se gaseste sunt raioane si magazine turcesti unde sunt sanse dar nu le stiu bine, cateva sunt la iesirea spre urziceni in Pantelimon, asta sigur, ca le tot vad din masina. Susan negru am vazut la magazin naturist, in Auchan.

  5. Si totusi; cred ca va placut daca ati revenit sa degustati specialitatile TURKUAZ. Data viitoare daca aveti placerea sa reveniti la noi as fi incantata sa va recomand si alte BUNATATI pe care le-ati omis bineintelesc ca nu din rea vointa. NU vreau sa ma disculp pt neatentia chelnerilor sau pt apa de la baie dar…..iarna ne-a jucat farse ,totusi puse una peste alta ce zici merita nota 8-9?????? MULTUMESC

  6. Hei, nu am zis nimic rau despre chelneri, din contra, chiar mi-au placut, am zis, citez, „Chelnerii sunt unii din putinii pe care i-as putea cataloga la granita inspre ireprosabil, stiu ce servesc, atenti”.

    Am spus ca a doua oara nu am mai primit servetele si desert din partea casei, m-am gandit ca pentru ca nu am venit cu amicii obisnuiti ai casei.

    Sigur ca vom mai reveni, fiind departe de noi e cam greu pe vremea asta.

    Nota nu pot da caci nu mai sunt in domeniu, nu mai fac oficial critici de localuri, insa de cate ori imi este dor de Istambul ma gandesc ca daca nu ma duc eu la el il am aici, aproape 🙂

  7. MULTUMESC,serios mi-a placuc articolul si ii astept pe toti cei pasionati de bucataria turceasca sa ne viziteze ,apropo de desertul din partea casei il oferim tuturor clientilor care vin pentru prima data in restaurant

  8. Eu am fost acum o saptamana la acest restaurant. M-am asezat la o masa pe terasa si am asteptat. Si am asteptat. Au trecut cel putin trei chelneri pe langa mine si m-au ignorat. Nu erau decat vreo trei mese ocupate. Dupa vreo 10 minute de ignorare am plecat. Nu o sa ma intorc niciodata indiferent de cum e mancarea. Daca la un restaurant nu am un meniu sau un pahar cu apa in fata in cateva minute dupa ce m-am asezat, ma apuca spumele. Romanika frate, inca nu ne-am desteptat. Jaf si servicii de rahat.

  9. Eu nu am mai fost de cand am scris articolul, deci de mai bine de un an, cum se stie, carciumile sunt ca nisipurile miscatoare, nu gasesti ce ai lasat, in general. Si e greu sa existe o cronica ce se mentine atata timp.

    E posibil sa se fi stricat, dar sunt atatea locuri in oras ca e numai pierderea lor ca isi alunga clientii.

    Si apropos, nu e de nici o Romanika, carciuma nu e tinuta de romani. Sau nu era, acum mai stii, viata e ciudata si are multe aspecte. Imi pare rau ca s-a degradat, de mine era oricum cam departe, am localuri turcesti beton in cartier, nu trebuie sa ma duc pana langa Ploiesti.

    Multumesc de comentariu, e bine de stiut. Oricum serviciul la un restaurant face aproape cat mancarea, ai rezon.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s