Brasovul culinar

Am poposit din nou in Brasov la final de an, in gasca mica si, ca de obicei, pentru ca stam la doi pasi de piata sfatului am luat la colindat localurile centrale, nu am avut chef de nimic spectaculos asa ca ne-am amestecat prin multimea numeroasa si, vorba cuiva, am tinut-o pe trandaveala si leneveala.

Dupa ce de craciun am dat-o in porci si muraturi …

… in Brasov am ales total alte preparate, netraditionale as zice.

Dar intai doua poze cu bradul si ieslea, ca suntem turisti, sa nu ne dezmintim.

Aproape intotdeauna una din primele opriri este la localul chinezesc Lotus expres pentru ca o supa acru-iute e de neinlocuit. Neschimbata carciuma, chelnerita mai dezghetata decat cea de ultima oara, retetele aceleasi, mic, fara pretentii, preturi decente.

Supele (acru-iute si curry de vita) excelente, pachetelele de primavara nu sunt cine stie ce dar mereu uit si iau, porc Beijing, bun …

… pui picant, furnici in copac si orez Beijing, bune.

Pe seara a inceput ceva intre ploaie si lapovita.

Marea descoperire de anul acesta a fost un restaurant aflat la un colt de la iesirea din gangul de langa KFC spre piata George Enescu, adica:

M-a cucerit si chelnerul amabil si cunoscator in recomandari si calitatea mancarii, preturile decente fata de calitate, aspectul general al carciumioarei. Desigur ca are si ceva minusuri dar le pastrez pentru incheierea reportajului sa le adun din toate trei zilele in care i-am calcat. Asta a fost prima data si am luat de test cam ce stiam cum trebuie sa fie gatit corect. Si au fost.

Supa de ceapa, supa zilei (de curcan), biftec tartar, muschiulet de porc cu sos picant parca si cartofi taranesti, impecabil gatite, ma refer aici la textura carnii, a fost perfect facut totul, supa de ceapa poate una din cele mai bune pe care le-am mancat.

Piesele de rezistenta asisderea, muschiulet de vita cu sos de galbiori si legume la gratar …

… si costitele de berbecut cu sos de hrean, ambele excelente.

Deserturi foarte bune dar mie mi s-a parut excelent fondantul de ciocolata servit cu inghetata.

Decorurile sunt atat tablouri cat si reproduceri (cica facute nu stiu unde si scumpe, erau protejate de alarme) dupa celebrele Faberge.

Afara vremea urata spre mizerabila a continuat.

Pe bietul baby Jesus nu l-a curatat nimeni de zapada 😀

Insa ziua care a urmat a fost splendida, insorita si calda asa ca ne-am dus spre patinoar unde se desfasura si targul de craciun.

Renul, poneiul, o gramada de casute cu produse traditionale de pe te miri unde (in general teutone), lume, soare, patinoar, muzica, atmosfera faina.

Ne-am intors la vesnicii nostri prieteni, Scottish Pub, un local care imi place la nebunie, la alcoale sta beton, chelnerii sunt haiosi, totusi, nu faceti greseala sa mancati acolo, e o mancare de Pub dar nu stralucita.

Berea insa mereu diversa, nici un biliard sau un darts nu sunt de lepadat.

Sboara, porumbelule, sboara!

Bineinteles ca din tur nu poate lipsi vizita la locul ala unde sunt niste inghetate si bomboane de mare exceptie, scump al dracu’ da odata pe an n-o fi foc, nici nu va zic cat a costat si cum am dramuit bomboanele, dar pana acum e de departe cea mai buna ciocolata si inghetata mancate de mine, totul artizanal.

Si daca intalniti vreodata marca din imagine, fie de icre, fie de peste afumat, nu ezitati, nu contin nimic ce nu ati pune si voi acasa in preparate (icre, sare, lamaie, ulei) iar pestele afumat e de vis.

Va urma imediat si partea a doua a carciumaritului prin Brasov.

5 gânduri despre &8222;Brasovul culinar&8221;

  1. La multi ani! Mie in Brasov (sunt fan Bv, momentan locuiesc in Pl) mi-a placut in Sergiana; departe de mine dorinta de a face reclama, dar noi cand ajungem acolo nici nu mai incercam alt local. e pe blvd. Muresenilor, pare-mi-se:)

  2. Il stiu, cum nu, am tot fost, prea multa carne pentru mine, am mancat si acolo si cred ca am pus si fotografii, insa e prea incarcata masa si de sarbatori si asa s-a mancat mult, altfel, localul e OK.

    Am nimerit odata la Sergiana o chelnerita noua saraca, s-a impiedicat si fastacit si la un moment dat a reusit sa verse supa gulas pe unul din noi, mai avea putin si plangea, i-am zis ca nu e nimic si am incercat sa nu ii facem vreun rau, tare mi-era simpatica.

    E pacat sa nu incerci si alte localuri din centru, parerea mea. Sergiana are propria carmangerie, stiu, dar neica mult prea grea mancarea.

    Mai incearca Bella Musica, e fain (sigur am pus poze pe aici si despre Sergiana si Bella Musica si altele de anul trecut de revelion).

  3. multam pentru sfaturi, atat de rar ajungem in bv lately ca nu-mi mai pica greu mancarea:) stiu si de bella musica, arata foarte fain localul, eram absorbita cand l-am vazut.

  4. mai sunt si carciumi marginase misto si cica cea mai tare e poarta schei, da gasii meniul pe net, cred ca rupe buzunaru’ si vinzi roata de rezerva ca sa iei o masa acolo.

    oricum faberge chiar daca nu ai pretentii poti merge, nu e mai scump ca sergiana, a fost langa noi o masa care a luat (adica au luat toti) friptura cu cartofi prajiti, chelnerul a incercat sa ii deturneze catre niste ciuperci de pe munte alaturi, dar nu au vrut, asa ca poti lua cam orice acolo.

    minusurile faberge-ului is pe postul cu partea a doua. io o sa il tot recomand, sper sa nu il gasesc mereu plin ca in alte cazuri.

    seara faina

  5. Pingback: Brasov, sa traiesti « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s