Fasole si fasole

Iahnie de fasole cu ciolan. O alta varianta, fireste.

Cat timp s-a inmuiat fasolea am ales si tocat urmatoarele: morcov, ceapa, ardei kapia si iute, telina. Am pregatit si jumatate de borcan de tocana de legume.

Ciolanul l-am fiert separat timp in care am schimbat de vreo cinci ori apa la fasole.

Am pus zeama de la ciolan, legumele si tocana peste fasole si am lasat sa fiarba impreuna pana au fost toate gata.

Spre final, ca sa se ingroasa putin sosul am zdrobit cateva boabe in zeama, am pus si condimente, foi de dafin si cimbrisor si cam asta este, a fiert destul de greu.

Moartea muraturilor, portiile noastre:

Si ale musafirilor de mai tarziu:

Banal dar s-a terminat jumatate de cazan ieri 🙂

===========

Fasole zbatuta

E mai colorata ca am folosit boabe pestrite, nemtesti le striga unii, borloti altii.

Asadar boabele inmuiate, schimbate de vreo patru ape si fierte le-am mixat cu usturoi si ulei, plus ceva sare, sa fie.

Am calit si patru cepe cu putina sare.

Ceapa rosie scade mult, puneti mai multa. Spre final am adaugat si un varf de cutit de zahar iar cand s-a caramelizat am pus doua linguri de pasta de tomate.

Ceapa pusa peste fasole, gata, marfa de contrabanda.

Gata, hard roc aleluia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s