Creveti cu legume si taitei la wok

Am zapacit nitel pozele asa ca rezum, avem necoie de: creveti (congelati am avut eu), ceapa, ardei, tije de telina. In plus taitei din orez si condimente (macar sos de soia daca altceva nu gasiti). Eu am pus: sos soia, ulei de susan, un varf de cutit de pudra cinci miresme, un condiment facut din ceapa, usturoi si ardei iute, prajite.

Si putina bere.

Am calit legumele la foc mare, am adaugat crevetii.

Am pus si o cana de bere si condimentele.

Am adaugat taiteii si am amestecat pana s-a absorbit toata zeama.

Bun rau. Si iuteeeee.

Chiar ca hard roc aleluia.

9 gânduri despre &8222;Creveti cu legume si taitei la wok&8221;

  1. Nu vad de ce ar fi bai 🙂 Cred ca e cam tot aia, inainte ii decongelam si eu dar mi se pare ca ies mai cauciucati decat cei pusi de la gheatza, poate e doar o parere.

  2. Draga Aphextwinz,
    Am o intrebare la care cred ca tu ai un raspuns.Locuiesc in Canada si in fiecare an imi vizitez parintii.In orasul in care locuiesc ei este un magazin Metro unul real altul Billa etc.Este posibil sa gasesc acolo un vas de gatit „wok„ de calitate? Sau stii vreun magazin specializat in ustensile casnice unde pot gasi asa ceva?Te intreb pentru ca vad ca folosesti si tu unul dar nu stiu daca se gasesc in tara sau trebuie sa „ma car„ cu unul de aici ?
    Merci
    Si felicitari pentru toate retetele.Nu exista zi fara sa verific ce noutati mai dai !

  3. Apai e simplu, se gasesc vase wok de calitate in mai toate magazinele de care ai pomenit, destul de scumpe, peste 100 de lei (un milion de lei vechi) asa ca nu cred ca merita sa le aduci tocmai de acolo. In Billa nu are mai tot timpul, dar la Metro si Real sigur gasesti fara probleme.

    Eu folosesc trei wok-uri, doua tefal (unul cu peretii mai grosi, celalalt mai subtire) si unul mai ordinar, de la ikea, pe care il folosesc numai pentru fiert pe aburi, se potriveste perfect cu cosul de bambus.

    Si multumesc de aprecieri 🙂

  4. Multumesc f mult pentru raspunsul mai mult decit prompt si detaliat!
    Si inca o data trebuie sa-ti spun ca toate retetele tale ne lasa „gura apa„.Lucrez intr-o clinica medicala si in fiecare zi la pauza de masa colegele ma pun sa intru pe blog-ul tau si sa le traduc ce mai „scribalesti„.Pozele de f buna calitate vorbesc de la sine,dar lor le plac si comentariile tale.
    Personal,gasesc ca este cel mai cool blog.
    Numai bine iti doresc,
    Karyna

  5. Oh, pozele sunt saracele chinuite, dar ma bucur ca va place si ca va simtiti bine pe aici. Multa bafta si concediu placut cand revii tocmai pana aici 🙂

  6. Multumesc f mult pentru urari.Si inca o data iti multumesc ca existi.
    Nu am exagerat deloc cand ti-am zis ca zilnic stam ca „mitele„ agatate de blog-ul tau.
    Foarte interesant,multe noutati si in plus nu lipseste simtul umorului.
    Si multa modestie as zice,pentru ca pozele sunt reusite dovada ca ne lasa gura „apa„.
    O intrebare mai am:produsele pe care le folosesti pentru mincarea asiatica sunt originale,unde sunt facute?Ca peste tot sunt si lucruri contrafacute.Te intreb pentru ca vreau sa prepar si eu ceva lucruri mai deosebite si nu stiu ce pot gasi in tara.
    Toate cele bune draga Aphextwinz !
    Karyna

  7. Depinde mult de magazin. Sunt magazine asiatice, unde gasesti produse originale, mai e Sudhimania, un magazin care vinde la baza Suhi dar are si produse originale japoneze (destul de scumpe). Si la raioanele de produse exotice din supermarketuri poti gasi (depinde si de bafta si de magazin) marfa originala din Tailanda, de exemplu.

    Eu multe din chestiunile mai exotice le-am si primit de la prietene care fie au fost in tarile respective, fie locuiesc peste ocean si au magazine cu marfa originala, fie de la diverse amice si prietene care imi mai trimit cate un pachetel cu condimente.

    Chestiile proaspete pt tom yum mi le-am adus eu din Tailanda anul trecut si le-am congelat de exemplu.

    Sunt si produse proaste, in general cele vietnameze, dar scrie pe eticheta ce contin si provenienta, nu ai cum sa te pacalesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s