Ciorba neasteptata de perisoare

In avans cateva chestii facute zilele trecute, ca sa nu mai zica populatia observatoare ca mancam ca porcii, da bre, portii mici si adun mai multe poze pana le asez aici ca imi ia timp.

Asadar pentru un joc de carti am pregatit clatite cu: oua, foaarte putin zahar, faina, praf de copt (tot putin), bere si lapte.

S-au consumat la locul actiunii cu dulceata de visine.

Slide2

Pe urma ca citii pe blogul animalului de memet, un „mamaliga combo” adicatalea arsei o mamaliga, alaturi ceva oo sparte in tigaie, branza de ovine, kaizer zis si piept de borc sau dupa unii bacon, fiecare isi pune ce si cat vrea si consuma in fata compului, teveului sau a lui Norbert Elis si al lui „Proces al civilizarii”.

Slide3

Cu motz de smantana poti sa ii spui chiar MBS

Slide4

Pentru vizitatori tarzii care vor sa ciuguleasca, dupa ce am ars boabele de porumb decorativ din care NU se pot face floricele, am trantit niste creveti vietnamezi ca pe vremuri, doar ca i-am presarat cu ceva ce se cheama „tea masala”.

Slide5

==================

Sa trcem la ciorba tomnatica de verisoare. asadar am robotzit frunze de telina, morcov, ceapa, ardei gras si iute, pentru ca sa avem o baza. Am calit foarte putin treburile astea cu ceva piept afumat (bacon, kaizer, wtf?). Am pus apa si am dat focului, am mai pus si o mana de sfecla (statuse cu otet si hrean dar rau nu are cum da).

Slide6

Am mai pus si ceva fasole, pasui deh, de la congi, am pregatit si dovlecei (pe care i-am adaugat spre final) si am preparat perisoarele. La ele important e sa fie carne, ou, orez, pesmet sau miez de paine, ceapa. Condimentele se pun dupa chef (eu am pus boia, marar, ca imi plac cu marar, o lingura de tocana de legume facuta exact in aceste scopuri, mult piper).

Slide7

Le-am bibilit cat mai mici.

Slide8

Cand erau fierte toate legumele (inclusiv, pentru iubitori, dovleceii) am pus o kila de bors de casa facut nu de mine ci de alta casa, dar am pus.

Slide9

Si cam asta a fost, cu abundenta tomnatica si combinatii unice de legume, cu dedicatie, floricele de pe campii (sau ciordite de prin gradini, cine stie).

Slide10

M-am straduit sa prind cativa strelici pentru un anume mare domn puiu (mare la figurat, da?) dar nu prea mi-a iesit asa ca dedic aceluias „sectiunea”.

Slide11

Pastrama si must nu avem, asa ca atata am putut impartasi astazi.

5 gânduri despre &8222;Ciorba neasteptata de perisoare&8221;

  1. Phii ce mi-ar placea sa vii, ieri ti-am terminat de citit blogul asa ca putem face o reciproca, da’ de la zama sa-ti iei gandul a azi noapte au halit trepadusii trei sferturi direct din oala 😀

    Merci de vizita.

  2. Deci pune de zama și vino cu ea-n aeroport, dar las-o fără borș, ca în Ardeal – noi obișnuim ca totu’ să fie dulceag (până și viața ni se pare mai dulce așa 🙂 ) Mai pune si de clatite, ca nu ne-om supara! Duminica stau vreo douaj’de minute acolo prin aerogara pana ne ia cursa de ‘Stanbul. Dau la schimb o pălinca cu margele o mie cum numa’ tata meu stie sa faca! Daca bagi si-un cartof la sufertaș promit sa nu mai crap de invidie din cauza de strelici dedicati unui oarecare domn. (Puiule no offense, ok?!)

    „çok teşekkür ederim” AMIN!

  3. Stiu soro, ca am neamuri si in zona libera de borsureala, pentru palinca iti fac, da fara bors nu e la fel ca face Doina o bunaciune de asa ceva.

    Cartofii aterizeaza maine ca azi nu am acces la pus poze, stei pe faza 🙂

    Stambul? Te urasc nesincer 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s