Ghiveci de legume cu piept de pui

Desi nu consumam des pieptul puiului asa mi-o traznit sa il fac si iata ce a iesit.

Am folosit: vinete, ceapa, morcov, ardei gras, fasole verde, dovlecei, piept de pui, suc de rosii, verdeata. Condimente dupa plac.

Vinetele le-am lasat la scurs cu sare cam o ora.
Am inabusit ceapa in ulei (de masline) si putina apa. Am adaugat morcov si ardei gras. Dupa ce au lasat zeama, am pus o mana de fasole galbena (de la congelator ca e plin).

Diapozitiv1

Am adaugat vinetele, am mai lasat (legumele lasa zeama, doar daca e focul mare mai puneti apa sau ceva vin alb, altfel nu prea e nevoie, e necesar focul sa fie mic, sa le slou coaceti ca acum e la moda).
Am pus si un cartof, am amestecat cu ceva iutica, sare si piper (nu am vrut multe condimente, legumele sunt prea multe si prea gustoase pentru a fi pangarite. Am pus in asteptare dovleceii si pieptul de pui.

Chestie: carnea si pestele le tai pe un poponetz de lemn separat de restul, facut din ceva ramasite de parchet care se curata excelent si nu se impregneaza cu mirosuri sau resturi, nici nu se zgarie.

Diapozitiv2

Am pus pieptul de pui si dovleceii si am amestecat, de acum incolo e de preferat sa nu mai dati cu lingura in oala ca sa nu se zdrobeasca definitiv legumele, ele fiind cam fierte.
Se lasa sub capac, cand puiul aproape si-a schimbat culoarea se adauga cam jumatate de kilogram de suc de rosii.
Apa sau vin puneti numai in cazul in care nu e suficient de moale focul.

Diapozitiv3

La sfarsit (sfarsitul vine dupa ce sunt fierte legumele, de preferat nu prea mult, puiul lasat o perioada indelungata devine fad) se pune verdeata. Eu am avut patrunjel, merge si marar.

Diapozitiv4

Se poate servi alaturi de orice garnitura doriti, mai ales paste, orez, mamaliga sau paine ca se poarta, e la moda si circula. Mie mi se pare un preparat complet asa ca nu am dorit nimic mai mult, sa imi fie jena.

Diapozitiv5

Diapozitiv6

Diapozitiv7

Nu suntem mari consumatori de carne de pui, dar asa, fiert intre legume, a ramas fraged si a imprumutat multe gusturi.
Inutil sa precizez ca garnitura mea a fost pana la urma un Riesling de Jidvei. Cu multa gheata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s