Vinete si dovlecei in culorile Italiei

Avem nevoie de ceva vinete si dovlecel taiate dupa plac si in orice cantitati, lasate la scurs cu sare si apoi sterse bine de zeama.

Diapozitiv19

Care se prajesc in ulei. Eu pun de masline pentru ca vinetele absorb mult, desi unii spun ca nu e bun uleiul de masline la prajit, in cazul unor retete de inspiratie mediteraneana cred ca totusi stiu bine de ani buni cei ce il folosesc si in acest scop.

Diapozitiv20

Pentru sos am folosit rosie, busuioc si usturoi (culorile Italiei, dar ar putea fi si ale Ungariei daca vrea cineva neaparat).

Diapozitiv21

Am zdrobit usturoiul cu sare si cu frunzele de busuioc.

Diapozitiv22

Am adaugat otet (nitel) si rosia taiata cuburi. Si putintica apa sa cuprinda sosul mai bine legumele.

Diapozitiv23

Am amestecat totul si …

Diapozitiv25

… e un deliciu si atunci caldut, dar dupa ce a stat la frigider si isi lasa zeama si se amesteca aromele este (din punctul meu de vedere) nemaipomenit.

Diapozitiv26

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s