Albufera, raiul pasarilor

Detalii aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Albufera

Am avut noroc sa prindem tot pasaretul in perioada cuibaritului, vant, deci atmosfera respirabila, a fost superb.

In asteptarea barcii care era deja in turneu.

Diapozitiv1

Diapozitiv2

Diapozitiv3

Barcagiul stia totul despre istoria locului, cum a fost transformat dupa venirea arabilor, cum s-au format insulele pe aluviuni, ce pasari sunt, era foarte atent si cu un bagaj impresionant de cunostinte despre zona.

Diapozitiv4

Fiind rezervatie, plimbarile se fac numai cu barci autorizate. Cateva imagini (era pasaret de neimaginat, neavand aparat profesionist nu pot oferi ornitologilor imagini imbucuratoare):

Diapozitiv5

Diapozitiv6

Diapozitiv7

Diapozitiv8

Diapozitiv9

Diapozitiv10

In departare este o casuta facuta dupa tipicul din albufera dar in maniera moderna, de cea alba spun, pe vremuri se faceau din noroiul lacului si paie. In poza e un soi de restaurant mai hotoman cu o casuta care imita ce a fost odata.

Diapozitiv11

Plimbarea a durat cam o ora, a fost superb, am dat apoi o tura prin orezariile din zona El Palma unde sunt foarte multe localuri pescaresti, dar de mancat am mancat intr-o margine a Valenciei, intr-un cartier de tigani unde nu se duc turistii, se numeste Nazaret (cartierul). A fost o masa excelenta la Jomi’s, pe un flipper ca’ mese normale nu mai erau, cu peste afumat sau sarat (asezat in ordinea duritatii gustului si cu migdale sarate pentru a pregati papilele pentru tipul urmator de pe platou), diverse sepii si salate si San Miguel. Excelent.

Diapozitiv12

Am incheiat cu un festival anual unde se serveau mancaruri de mii de feluri de pe la popoarele aciuate prin zona, artizanat, nebunii si zapaceli, inclusiv alcool de cannabis preparat artizanal.

Diapozitiv13

Diapozitiv14

Diapozitiv15

Ca sa o zic pe a dreapta de fapt am adormit dupa o degustare de Pacharan (seamana cam cu visinata noastra) periplul Cuenca – Albufera – Valencia, asa a fost odihna mai placuta.

Diapozitiv16

2 gânduri despre &8222;Albufera, raiul pasarilor&8221;

  1. Foarte frumos!
    Amandoua platourile-s cu peste afumat? Ca par a fi o multime de feluri de peste acolo, iar carnurile din al doilea platou au niste texturi si culori… deosebite.

  2. Buna intrebarea, ca din graba de a termina odata cu fotografiile nu am mai dat detalii.

    Am ramas masca atunci cand chelnerul (sunt numai tigani spanioli in cartier si ca urmare si in carciuma, inclusiv chelnerii si bucatarii) ne-a descris in amanunt platourile.

    Pe primul este peste afumat, asezat in ordinea tariei afumarii si duritatii gustului, ne-au spus de la care sa incepem si de la care sa terminam. Migdalele sunt sarate si proaspat prajite in ulei de masline, sunt pentru a schimba gustul intre tipurile de peste.

    Pe platoul doi erau niste tipuri de peste sarat, nu mai retin ce pesti, sigur tipar (care e pestele de baza al Albuferei, cine se duce in zona, cand e sezon, se duce sa manance tipar). Si acelasi lucru, puse in ordinea tariei gustului feliutele si cu migdale.

    Si salatele si sepiile cu sos verde au fost excelente, pretul nu il stiu ca nu am platit noi dar nu erau preturi deloc mari afisate.

    mononoke 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s