Ciorba de porc

Am gasit ardei gras la pret bun, 0.9 lei kilu’ (si o branza proaspata de tip cas excelenta, 9 lei kilul in Billa) asa ca azi am robotit.

Diapozitiv3

Am inceput cu o ciorbita.

Modelul asta de ciorba mie imi place foarte mult. O fi nesanatos, o fi cum o fi, dar din an in paste n-are cum dauna mai grav sanatatii decat o vizita la KFC accidentala.

Varianta placuta mie presupune inabusirea legumelor, as putea spune calire, dar nu e corect pentru ca se lasa la foc mic, cu capac, in ulei de masline si cu sare, astfel ca lasa imediat zeama si nu se prajesc propriuzis.

Sa purcedem.

Intai am pus la fiert oase proaspete de porc si o ceapa.

Diapozitiv4

Cat timp kukta isi facea damblaua am pus legumele la calit, cum am zis mai sus, atat pentru gust cat si pentru „fata” (cu tz). Cand adopt metoda asta rad morcovul pentru a scimba total culoarea zemii.

Diapozitiv5

Am sarat cat pentru toata ciorba si am lasat la inabusit, in timpul asta kukta dadea oaselor de cap.

Diapozitiv6

Avantajul in afara de gust si imagine la metoda cu calit-inabusitul legumelor este ca sunt aproape gata, se lasa practic putin doar sa se imprieteneasca cu zeama de carne.

Cu masca, fara masca:

Diapozitiv7

La final am dres-o cu ou (intreg) amestecat cu otet si smantana.

Diapozitiv8

Treaba de mai sus diluata cu zama fierbinte (pusei si un ardei iute).

Diapozitiv9

Am pus pseudo-liezonul subtiat in zeama si am stins focul.

Diapozitiv10

Si basta. Portia unu:

Diapozitiv11

Portia doi:

Diapozitiv12

Asta ii zeama ce imi place 🙂

5 gânduri despre &8222;Ciorba de porc&8221;

  1. cool , mersi de reteta .Hehe , printr-o intimplare fericita , am dobindit o pulpa de mistretz cu coaste atasate 🙂 . Ciorba o fac pe reteta ta , chiar acum . Deja miroase beeeton .

  2. Arata bine; chiar acum ma lupt cu carnea, sper sa castig….
    Oricum ar fi fost frumosa sa scrii si toate ingredientele pt. incepatori; pun ceapa? nu pun; cartofi…?? etc..

  3. Salutare si scuze, de multe ori cred ca se vede in poze. Plus ca e un parlit de blog fara pretentii de carte de bucate, dar in general la ciorbe da, pun ceapa (si scrie la prima poza), morcov, telina, pastarnac si ardei (gras si iute sau si-si).

    La final cartofi sau alte adaosuri fix dupa cheful fiecaruia, zic si eu.

  4. Pingback: 2010 in review « Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s