Un kilogram de ciuperci

Inainte de a relua plimbarile cu care am ramas in urma, Spania si Gura Humorului, mai inserez mici gateli, nimic deosebit, asa, de catalog.

Am venit acasa si am trantit o supa din ce am gasit prin frigider: ceapa, morcov, telina, ardei gras si iute si ceva grasime de gaina, nu puneam poza daca nu voiam sa dedic strelicii unui anume domn puiu 🙂 E o zeama chioara, de spital.

Diapozitiv1

Dupa care am dat o tura la cumparaturi, am gasit carne foarte frumoasa in Billa si am pus si de o supa de vacuta, cu zarzavaturi si carne, rosii pasate si patrunjel.

Diapozitiv2

Era atat de faina la taiat carnea incat am pus o felie taiata la marinat in suc de lamaie verde, cu ceapa si sare.

Diapozitiv3

Pentru ca e cald am fiert totul in kukta, a iesit bine (si din nou, cam iute, nu ma obisnuiesc cu ardeii astia, noroc ca mai trag cartofii in timp din iuteala).

Diapozitiv4

Strelicii de dedicat au fost cam putini, ca a fost carnea foarte slaba.

Diapozitiv5

==========

Si ajungem la ce poftisem, kilogramul de ciuperci. Cum e plictisitor sa mananci acelasi lucru, din vorba in vorba cu un amic (caruia ii dedic retetele de mai jos) am recurs la metoda 2 in 1.

Am strans ce mai aveam prin casa, adica pe langa sampinioane ceva faina, smantana, lapte, branza topita (pentru reteta unu) si ceapa, usturoi, ardei gras, rosii flescaite de cei de la Olympia si ardei iute (pentru reteta doi). Sare si piper ad libitum, plus ceva nucsoara la asa zisa ciulama.

Diapozitiv6

Am impartit cantitatea de ciuperci in doua si am pus la calit, pentru ciulama simple, numai cu sare, pentru tocanita cu ardei gras si iute, ceapa si usturoi. Le-am lasat in pace cu capac in freza. Am pus peste tocanita (dupa o vreme) rosiile pasate, marar, foi de dafin, capac si basta.

Pentru ciulama am pus faina si am calit in zeama lasata.

Diapozitiv7

De aici am dezvoltat, am adaugat smantana …

Diapozitiv8

… am subtiat cu lapte …

Diapozitiv9

… am pus si branza topita si am lasat sa fiarba. Spre final am pus si nucsoara proaspat rasa.

Diapozitiv10

Se consuma cu incredere, cu lingura si cu sau fara paine, garnituri, dupa chef. Asta e tot.

Diapozitiv11

Diapozitiv12

Editez pentru ca in final treaba cu ciupercile s-a incheiat asa:

– ciulamaua cu emmentaler pe deasupra si gratinata;

Diapozitiv1

– tocanita cu spaghete.

Diapozitiv2

2 gânduri despre &8222;Un kilogram de ciuperci&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s