Pho – supa vietnameza, adaptare libera

Pentru ca am avut acest „kit” am trecut la treaba.

Diapozitiv8

M-am documentat si pe net si in afara de ingredientele din pachet si fata de reteta originala am mai modificat cate ceva. Asadar am strans condimentele urmatoare (chimenul e in loc de seminte de fenicul, d’alea n-am):

Diapozitiv9

Fata de reteta originala in care se coceau la cuptor ceapa si ghimbirul, eu le-am fript pe plita.

Diapozitiv10

Si tot pentru ca nu am respectat clasicul „Pho” si nu am folosit supa de oase coapte si fierte, am calit putin carnea de vita inainte sa o bag in supa.

Diapozitiv11

Am pus in oala toate condimentele, pe cele marunte in sita de ceai, am pus si plicurile cu sosuri din „kit” …

Diapozitiv12

… am pus apa de la chiuveta stropind cu incredere jumatate din bucatarie si am lasat sa fiarba cu capac pana s-a facut carnea.

Diapozitiv13

Cand totul era gata am eliminat sita cu mirodenii, ceapa si ghimbirul si am adaugat taiteii (tot din set) si am stors, cum am citit pe net, suc de lamaie, am mai lasat cat sa se faca si taiteii si gata.

Diapozitiv14

In mod normal la servire se mai adauga tot felul de legume, muguri de soia, diverse ingrediente, eu am preferat sa o las asa, i-am mai pus doar niste coriandru pe deasupra.

Diapozitiv15

Detaliu:

Diapozitiv16

Si fireste, strelicii dedicati unui anume domn Puiu.

Diapozitiv17

Dupa gustul meu supa a fost excelenta, poate fi si mai iute dar din considerente tehnice astazi am preferat mancare mai putin picanta. Multumesc pentru atentie si noroc la bani va doresc.

4 gânduri despre &8222;Pho – supa vietnameza, adaptare libera&8221;

  1. Salut, daca vrei sa faci varianta mai apropiata de original sa te uiti si pe gogu, ca mai sunt diverse legume si adaosuri.

  2. Am norocul sa traiesc intr-un oras (Toronto) in care restaurantele etnice sunt peste tot si, mai important, bucatarii sunt autentici. Pho-ul este favoritul meu absolut, in toate variantele lui. Cea adevarata este cu carne cruda, taiata felii foarte subtiri, peste care se toarna zeama clocotita, astfel incat carnea se gateste doar stand in supa fierbinte. Vine cu muguri de soia, lamaie si ramurele de busuioc langa ea. Este excelenta si varianta cu pui – dintr-un pui intreg se separa pulpele, pieptul si aripile, iar carcasa se stropeste cu ulei si se coace la cuptor, sa capete aroma. Abia apoi se pune la fiert. Zeama care rezulta este un deliciu in sine, dar adaugata peste paste vietnameze si carne (condimentata si facuta la aburi) este o opera de arta.
    Excelent blog, mai trec pe aici!

    Inca ceva – o portie de Pho mica inseamna un castron cu gura de 20 de cm diametru, iar cea mare e servita in ceva ce seamana mai degraba a lighean decat a bol de supa. Pretul – 6 dolari canadieni portia mica si 8 cea mare (x 2,5 RON aproximativ)

  3. Multumesc de postare, asa citisem pe net (aproximativ, nu detaliat cum ai descris tu), mi-am permis sa imi denumesc supa totusi „pho” din cauza pachetului initial, stiu ca nu este originala nici pe departe, dar am scris „adaptare libera” tocmai de asta.

    Multumesc fain de completari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s