Drumul berii tailandeze, o parte din Bangkok – continuare

Rasarit canicular in poluarea orasului, azi se preconizeaza o zi haioasa.

Diapozitiv62

Am vrut sa vedem palatul, asa ca am plecat devreme, insa era ziua lui Budha (de nastere sau de nume cred) si numai tailandezii erau acceptati, initial nu s-a comunicat ca dupa ora 12 putem intra la palat, chestie care nu s-a intamplat pentru ca atunci s-au trezit regele si regina sa se duca sa se roage la Budha de jad, dar pana acolo mai este. Ni s-a recomandat un tuktuk si ceva magazine scumpe, am ales tuktuk-ul si (o sa ii zic generic) tuktukistul care ne-a devenit amic si care a avut grija de noi intreaga zi. Numele o sa il pun intr-o poza ca nu vreau sa imi scrantesc degetele, un tip simpatic foc, tatuat, de 24 de ani cu trei copii (monkey boys cum a zis el), primul nascut cand el, tatal, avea in jur de 15 ani. Asia e un loc ciudat.

Cu fata arsa de soare, inarmata cu un prosop ud (e o idee buna in sezonul asta sa umbli cu prosopelul si cu sticla cu apa la purtator) am luat loc in tuktuk si ne-am inceput calatoria. E un act de curaj sa calatoresti cu tuktukul prin Bangkok 😀

Diapozitiv63

Fiind sarbatoare, in cateva temple se intra gratis, primul in care am aterizat avea un mare Budha auriu in capul caruia te puteai urca pe niste scari. Cum nu eram nebuni la cap sa facem asta la 40 de grade, l-am pozat de la baza.

Diapozitiv64

Cateva imagini din templul lui Budha cel inalt:

Diapozitiv65

Diapozitiv66

Un cimitir din templu, adica o vitrina cu urne de portelan tare frumoase pe zidul care inconjura templul:

Diapozitiv67

Oamenii daruiau flori de lotus, betigase parfumate si bani, peste tot erau cutii de donatii. Inclusiv la hotelul la care am stat care construia din donatii scoli. Am dat si noi bani pentru copiii tailandezi care m-au impresionat fara ca ei sa doreasca asta, muncitori si seriosi.

Diapozitiv68

Diapozitiv69

Aici se executa un ritual pe care l-am vazut in alte temple dar nu l-am inteles, se puneau monede dintr-un borcan in altul, si tot asa, ca sa imbunezi zeii sau demonii. Sau dracu’ stie.

Diapozitiv70

In general in locurile pe care trebuie sa urci cateva trepte din temple, inclusiv in chioscurile de odihna, nu e permis sa te cocoti incaltat. Asa ca e de preferat s anu aveti ciorapii puturosi la voi cand vizitati.

Diapozitiv71

Soferii de tuktuk primesc bonuri de benzina daca intrati in magazinele la care va duc ei, acestea sunt de toale de lux sau de bijuterii, daca nu sunteti porniti pe cumparaturi si cititi aici nu va trebui ca dupa cele trei experiente cu toale si inele sa ii spuneti baiatului ca ii dati banii pe bonuri numai sa va duca sa vedeti ce e de vazut. E de preferat sa gasiti un tuktuk-ist oficial (au uniforma cu numele brodat pe ea) care sa bagauie nitel engleza ca sa nu pierdeti ziua.

La urtmatorul templu la intrare se vindeau pestisori in pungi in care era si o moneda, cica daca cumparai o punga cu pestisori aveai noroc. Nu am cumparat.

Diapozitiv72

Diapozitiv73

Asta era o toba al dracu’ de mare.

Diapozitiv74

In templul propriu-zis nu aveau voie sa intre decat tailandezii, asa ca poza cu ceremonia e facuta de tuktuk-ist.

Diapozitiv75

Ne-am plimbat in jurul palatului regal (ala ne ducea pe niste alei si stradute pe care nu as fi ajuns in veci de capul meu).

Diapozitiv76

Tocmai se schimbau florile din jurul palatului care se inlocuiesc, daca am inteles bine, saptamanal.

Diapozitiv77

Inainte de a da pas magazinelor de lux am apucat sa fotografiez intr-o fabrica de pietre pretioase dotata cu magazin si cognac din partea casei si prezentata de un ilustru tailandez homosexual, inalt, cu unghii foarte lungi, ni s-a povestit din ce tari venea fiecare pietricica dar nu m-a interesat foarte tare.

Diapozitiv78

Diapozitiv79

Asa ca dupa ce am trecut si prin cosmarul vizionarii a cinspemii doosute de inele, cercei, bratari si diamante de zeci de carate, am convins tuktuk-istul sa ne duca sa ne plimbam pe canalele Bangkok-ului cu barca, deci … va urma 🙂

Un gând despre &8222;Drumul berii tailandeze, o parte din Bangkok – continuare&8221;

  1. Pingback: Luna mai | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s