Drumul berii tailandeze – la o bere

Dupa arsita din barca am poposit la o crasma sub un pod, ascunsa bine dar revelata de tuktuk-ist. Cum, nu il stiti? Iata-l cu palaria mea anti-soare care foloseste atat ca evantai cat si ca pom de iarna.

Diapozitiv108

Aici ne-am luat teapa ca turisti neaveniti, adica a fost de departe cea mai buna mancare si de departe cel mai mare pret, cam patru milioane in banii nostri, localul fiind axat pe fructe de mare si produse piscicole. Am halit ceva scoici cu sos negru, chiftele din crab, cel mai bun tom yum de pana acum, un peste mare fript …

Diapozitiv109

Dupa prima bere, tuktuk-istul s-a luat in freza si a mai comandat ceva care face barbatii puternici si noaptea ii face sa produca plozi sau sa se duca la curve, creveti cruzi cu otet, usturoi si ardei iute:

Diapozitiv110

Dupa a doua bere tuktukist-ul era muci, ne-a invatat cum se zice multumesc (si bricheta si furculita, da’ si noi pe el), cu pronuntia corecta, adica folosirea valului palatin si a dintilor pentru a spune KOP KUM KAAAAAAAAAA (daca esti femeie) sau KOP KUM KAAAAAAAAAAP daca esti barbat. Daca vrei sa raspunzi la multumesc un „cu placere” trebuie sa stii sa pronunti MAI BEN LAAAAI. Eu pronuntam corect MAI si LAAAAI, omu’ BEN si tuktukist-ul ne dirija pe rand, iar chelnerii se prapadeau de ras. Moment in care am pus punct si ne-am carat dupa ce am achitat nota. Spaga nu am lasat ca isi pun ei peste serviciul si TVA.

Asa arata locanta si priviti cat se chinuie in coltul din stanga sa se tina tantos tuktukist-ul care inchidea ochii sa vada o strada in loc de trei 😀

Diapozitiv111

V-am spus ca e un sport extrem pentru un european sa mearga prin Bangkok cu tuktuk. Ei sa vedeti cum e sa mearga cu un tuktukist beat. Oricum i-am dat o guma de mestecat sa nu il lege politia.

Diapozitiv112

Nu sunt multi tailandezi care vorbesc la mobil, pentru ca e scump, asa ca in ameteala lui, tuktuk-istul ne-a dat telefonul de acasa si adresa sa ii scriem. Iata-le 😀 Era asa de vesel ca a uitat ca nu bunghim o iota „Thai”.

Alaturi e un bon cu ce cumparaturi am facut, sa deducem nu stiu ce taxe, ce draci sa deduc ca nici nu mai stiu ce am luat cu bonul cela.

Diapozitiv113

va urma

Un gând despre &8222;Drumul berii tailandeze – la o bere&8221;

  1. Pingback: Luna mai | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s