Drumul berii tailandeze – finala

In cea mai mare arsita posibila am vizitat palatul in viteza; aur, cioburi, demoni si maimute, turisti, gradini, istoria palatului lui Budha de jad nu o copiez acum din cartea pe care am luat-o, precis o gasiti pe net asa ca nu are rost, insir ceva poze inghesuite, e de vazut, e foarte frumos.

Diapozitiv114

Diapozitiv115

Diapozitiv116

Diapozitiv117

Diapozitiv118

Diapozitiv119

Diapozitiv120

Diapozitiv121

Picturile murale erau in restaurare, daca ajungeti cand e vreme normala luati un ghid personal, am tras cu urechea la cei care aveau si stiu toate povestile de pe ziduri, e de revazut palatul prin iarna, cand au temperaturi cum avem noi vara. Chiar e fascinant.

Diapozitiv122

In fata palatului erau soldati nemiscati ca in Anglia, in soarele nimicitor suportau si poze, eu as fi bagat baioneta in turisti in locul lor.

Diapozitiv123

Seara, la dorinta consortului, am incercat dim sum in oferta la localul chinezesc din hotel. splendid amenajat, chelnerite frumoase, serviciu de exceptie, mancare asisderea, ne-a costat (nu uitam ca e hotel de cinci stele cand facem comparatia, mie mi s-a parut extrem de ieftin) un milion si ceva in banii nostri vechi. Ce am mancat nu mai retin exact, picioare de gaina, chestii cu creveti, wonton, diverse.

Diapozitiv124

Diapozitiv125

Foarte frumos si acvariul localului (care era pardosit cu mahon si marmura).

Diapozitiv126

In ultima zi am tras o tura de cumparaturi, voiam ceva iuteli si plante pentru tom yum, am intrebat la hotel de un Carrefour sau Foodland si ne-au recomandat un mall langa hotel, mai precis la zece minute daca traversai printre camioane, autobuze, tuktuk-uri, motoare, masini, limuzine si biciclisti. Am procedat cu prudenta si am ajuns la un magazin imens cu scene, spectacole, cartier si hugo boss si un etaj cu mancaruri, mobila si produse de bucatarie dupa care o sa plang toata viata. Erau si scumpe, dar nu as fi cumparat oricum, asa splendori nu au ce cauta in apartament de bloc. Oricum, sarind peste regretul de a nu avea casa in care sa bag ce am vazut acolo, o poza de pe scarile „molului”.

Diapozitiv127

Era si un festival al orhideelor, lume multa, vesela, fete cu par verde care trancaneau, am reusit sa trag o poza la un munte de orhidee.

Diapozitiv128

Cu riscul de a fi luata in balon, repet, am mancat mult in locuri cu aer conditionat pentru ca nu era de suportat ce se intampla afara, desi mancarea de strada era multa, generos prezentata si ieftina, fizic nu am rezistat sa iau loc sa ingurgitez peste cu lemongrass la 40 de grade intre esapamente, imi cer mii de scuze celor dezamagiti de prestatie dar in ultima seara am mancat tot in hotel la Thai on 4. Ceva tom yum, aperitive ciudate, curry si de final o cafea „thai style” care mie mi s-a parut oribila, omului i-a placut, care continea un condiment asemanator cardamomului care se chema (care stii thai poate e chiar cardamom, noi habar nu avem) MIUK.

Diapozitiv129

In seara dinaintea zilei plecarii au inceput ploile, mai exact sezonul ploios. Mi-am schimbat total impresia despre expresia „toarna cu galeata” cand am vazut ca intr-adevar, poate sa cada apa din cer in cascade, nu in stropi. Poza nu e reusita, e facuta in fata hotelului, dar nu ma puteam apropia de tornada ca stropea in toate directie, alta n-am.

Diapozitiv130

In ultima zi am vrut musai sa merg la o crasma chinezeasca sa mananc rata Peking, o vazusem scumputa si aglomerata, eram sigura ca e buna. Si a fost, halbele erau congelate cu un dop de gheata pe fund (fundul halbelor, sa nu avem incertitudini), rata altfel de cum vazusem la TV, se servea separat soriciul ala crocant cu castraveti, ceapa verde, clatita si sos, iar din carne alegeai trei modele: supa sau cu doua sosuri. Noi am vrut supa, a fost totul delicios, inclusiv aperitivele, desi nici in ziua de azi nu stiu daca unul din ele a fost din meduze sau mate ori burta de cine stie ce animal.

Diapozitiv131

Pielea crocanta era pusa pe langa niste muraturi usturoiate delicioase, alaturi ne-au mai dat ceva alune fierte si un soi de varza iute si murata.

Diapozitiv132

Spre seara am chemat un taxi catre aeroport, ne-au intrebat daca nu vrem un BMW nou, taxi normal era in jur de 20 de lei, masina smechera in jur de 70. Cred ca nu trebuie sa va spun ce am ales 🙂

Asa ca ultima bere la kil am baut-o in aeroport, eu as importa Singha, e excelenta.

Diapozitiv133

La controlul pasapoartelor am aflat ca Parisul, pentru asiatici, e pe undeva prin Africa.

Diapozitiv134

Ultimii demoni tailandezi:

Diapozitiv135

Si camere (dadadadada) de fumat: in Bangkok

Diapozitiv136

si in Paris:

Diapozitiv137

Mai am ceva de impartasit care m-a bucurat enorm, am vazut piesa de rezistenta a aviatiei mondiale expusa, Concorde. Nu mai speram sa intalnesc avionul asta de care is indragostita, acum trebuie sa ma duc la rusi sa vaz si Tupolevul 144 furat dupa Concorde sa fac diferenta, as prefera sa fie si cu nasul in jos (are geometrie variabila in cioc). Deci iubitorilor de aeronave le dedic Concorde:

Diapozitiv138

La revedere Asia, bine te-am regasit Europa.

Diapozitiv139

De final, ceva cumparaturi, branzeturi din Paris, om cu cap de iarba din Bangkok, ceva alcoale, pasta de durian, ficati bolnavi de rata si gasca. Asa, ca sa nu uitam ca e un blog culinar 🙂

Diapozitiv140

Multumesc celor care ati avut placerea de a calatori alaturi de mine, imi propun ca sa pun poze si din alte tari, desi mi-ar lua ceva timp, dar Malta, Gozo, Istambul, Creta sau Cesme si de ce nu, Constanta sau Paulesti, Buzau sau Glina, ar merita vazute.

Va urez viata frumoasa in continuare.

Reclame

10 gânduri despre &8222;Drumul berii tailandeze – finala&8221;

  1. Dana, multumesc pt poze, probabil nu voi ajunge niciodata aici! m-au incantat atat povestirea cat si pozele! uramaresc cu placere blogul tau! 😀

  2. Merci gagico, am adunat pozele gramada, ca erau mai multe, ma bucur ca ti-au placut, stai aproape ca in doua saptamani am o tara noua de vizionat 🙂

  3. Dana, am ramas fara cuvinte, mi-am hranit sufletul cu pozele astea! O tara superba… Esti o fericita :). Si ce urmeaza peste 2 saptamani? 🙂

  4. Pai baza o sa fie la Valencia, teluri precise nu sunt, asa ca va fi si pentru mine o surpriza, vedem la intoarcere 🙂 Merci de aprecieri.

  5. Extraordinar micul reportaj foto! Este una dintre tarile pe care sper sa ajung sa le vizitez si m-am bucurat sa gasesc atatea poze si informatii aici. Urmaresc blogul de mult si imi place!

  6. E frumos, oameni extraordinari si merita vazuta Tailanda, dar cred ca e mai bine in lunile in care se poate respira (decembrie – februarie zice lumea). Daca iei biletul din vreme deja nu mai e o destinatie imposibila, ca acum cativa ani. Eu iti doresc sa ajungi, precis te va impresiona pozitiv.

  7. Mi-a placut totul :comentariul+pozele,mai vreau!!!ca merita,abia astept….scuze:esti de meserie vizitatoare de tarii???da esti o doamna am aflat,nu uita ca sint in vizita la tine de 15 min. si ma prind greu ca nu beau lapte(laptele e pt.bebesi si omul meu!!!cu drag stau la tine!ies la o pipa!

  8. varza aia murata cred ca era kimchi.
    ti-a placut durianul? ca am inteles ca ori devii fan imediat, ori nu-l poti suferi (nici gust, nici miros, nimic).

  9. nu, nu, kimchi e specific koreana (am si mancat pe vremea cand exista un local tinut de koreeni pe langa bd lacul tei). sigur nu era kimchi 🙂

    era vag murata, nu maturata, precum kimchi si nu avea mai nimic din ingrediente, ardeiul iute era proaspat.

    durianul zic merci ca nu l-am mancat in loc public, pe gustul meu e infect, are gust de ceapa degerata, stricata, nitel dulce. desi o amica mi-a zis ca ei i se pare ca are gust de budinca de vanilie. nu stiu ce sa zic, mie nu mi-a placut deloc si pute ca naiba.

  10. Pingback: Luna mai | Aphextwinz's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s