Auzi des expresii de genul: „nu stie sa prajeasca un ou” sau „nu stie sa faca o omleta”. Astazi m-am decis sa va prezint in amanunt si pas cu pas reteta de oua ochiuri 😀
Se iau doua oua de tara (nu de taran), unul de 5 si unul de 6 centimetri. Se foloseste o tigaie cu φ 26. Se stropeste cu ulei (foarte picant, in cazul de fata).
Cu o miscare browniana uleiul se raspandeste pe tigaie. Cand acesta este incins se sparge fiecare ou lovindu-l, daca este cazul, repetat, de marginea tigaii. Ouale se lasa pana cand albusul este coagulat iar galbenusul este inca moale.
Pana sunt gata ouale se pregateste un vas dreptunghiular pentru servit de 20,7 cm lungime.
Deasemenea se lasa in asteptare si o forma de taiat fursecuri de cu diametrul de 7 cm.
Ouale se scot din tigaie si se taie cat se poate de seimetric astfel incat sa aiba cat de cat φ 7.
Se aseaza pe vasul in care se vor servi si se decoreaza dupa plac.
Daca inca va mai este foame … pofta buna 🙂
ma simt complet dezarmata dupa reteta asta! :))) genial!
Ma bucur ca ti-a placut, sper sa ajunga in cartile de bucate de pe mapamond :))))
In fapt e participanta la un concurs la misto 😉
Super tare! : ))))))))))
Noi, inginerii, iti ramanem profund indatorati!
Apropo – dimensiunile unui dreptunghi se prezinta sub forma: 20x7cm 😀
Eu recunosc, nu le am deloc cu ingineria, calculele, calculili, nici nu s-a vrut o bascalie la adresa inginerilor, asa i-am dat titlul ca era un concurs la misto.
Dar nu am dat nici o dimensiune de dreptunghi, am scris textual: „20,7 cm lungime”. Nu am masurat si latura cealalta ca nu aveam doua rulete si nu avea rost sa mai fac doua poze. Lungimea este de douazeci virgula sapte centimetri 😀
Inexact, dragutza. In inginerie, asa ceva nu exista. 😀
Adica sa nu dai si dimensiunea celei de-a doua laturi, ma refer.
Am inteles, pai atunci o sa schimb titlul in „ochiuri pseudo-ingineresti” 😀
:)) BD, esti criminalaaa!!
Adică lungimea, totuși, contează?!
Depinde de cat de dezvoltat e simtul umorului si de care lungime este vorba. Raspuns corect, da.