Porcul cel de toate zilele

Asa a fost cererea, ciorba si sarmale. M-am executat, ce era sa fac. Si cum trebuia sa elimin prin aruncare in oala toate ingredientele ramase de te miri unde, ciorba a avut la baza carne de porc mistret, un rest de pulpa, varza chinezeasca (bok choy), zarzavatul obisnuit de ciorba (ceapa, morcov, pastarnac), ardei gras si iute, toate puse la fiert la foc molcom.

diapozitiv110

Am vrut sa mai adaug cartof dar varza era suficienta asa ca ardeiul iute se simte cu prisosinta. Dumnealui adica:

diapozitiv28

Porcul alergat de delta nu avea pic de grasime, carnea este (inca mai este in oala) extrem de frageda. Oricum, pentru gustul final am dres cu zeama de varza si am pus mult leustean (care nu se vede in poza ca s-a dat la fund) si patrunjel.

diapozitiv39

M-am straduit sa realizez o poza amarata celor circa doi strelici (maxim trei) pentru a-i dedica unui anume domn Puiu. E buna.

diapozitiv47

Sarmalele le-am facut din carne zisa si amestec, achizitionata pe bonuri de masa de la macelaria din cartier, „la bulgaroaica”, am condimentat cu boia dulce si mai mult iute, mult piper si cimbru, am mai pus ceapa si orez iar sarmalele, impachetate de altcineva, le-am pus pe straturi de varza cruda amestecata cu din cea murata.

diapozitiv59

Am condimentat cu boabe de piper, foi de dafin, cimbru, ardei iute uscat si am pus pentru gust feliute de slana de la prietenul Jorj de la Sibiu. Pasta de tomate, apa si la cuptor unde zac si acum.

diapozitiv67

Intre timp am primit cadou un borcan de icre proaspete, nici macar sarate, neidentificate, oricum de peste de apa sarata, habar nu am ce soi, daca va pricepeti iaca asa aratau in stare initiala:

diapozitiv77

Si in final, amestecate cu ulei de masline si de orez si ceapa verde plus zeama de lamaie.

diapozitiv87

Inchei fotografiile de azi cu o privire asupra desertului oualor de peste neidentificat.

diapozitiv97

Voiam sa va mai spun ca am gasit numarul pe martie-aprilie-mai al revistei „Secrete de Chef” si m-a surprins in mod placut. Prin calitatea hartiei, a materialelor prezentate, ba, culmea, chiar si a retetelor. Reclame destul de multe la produse destul de scumpe (nu e neaparat o critica, mai clatim ochiul daca nu ne permitem), articol de oenologie, ma rog, nu am bibilit-o dar pot sa spun ca mi-a placut in linii mari. Nu stiu, poate faptul ca apare trimestrial si nu lunar a imbunatatit calitatea, oricum pana acum mi se pare cea mai buna publicatie din categoria ei si pe segmentul de piata la care accede, nu pot decat sa ma bucur, la mai mare.

Editez la ceas tarziu, s-au copt.

diapozitiv115

Fierbinti fiind am scos cu greu doua sarme intregi cat de cat sa le trag chipul in poza.

diapozitiv29

Noapte lejera.

Un gând despre &8222;Porcul cel de toate zilele&8221;

  1. Cred ca icrele erau de somon. Oricum, cred ca intr-o viata anterioara am fost urs, pentru ca la vederea lor am facut o cadere de glicemie, adica am salivat cu tristete. O seara buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s