Mistret in sos de vin si ciuperci

Mai intai mi s-a parut ca ingredientele si metoda de la Coq au vin se muleaza perfect pe carnea de mistret si am avut dreptate, chiar cred ca reteta urmatoare, mai mult sau mai putin adaptata, merge la orice fel de carne.

Asta e originalul:

diapozitiv14

Am adunat ingredientele: carnea porcului care a fost, kaizer (cel din poza aduce mai mult a pancetta italiana, se preteaza bine la asa ceva), usturoi, ceapa, morcov, ciuperci (curatate prin metoda apa-faina), Bouquet garni – ul cerut de reteta (un amestec de ierburi care se scot la finalul prepararii, eu aveam cumparate de nu mai stiu unde gata puse in plicuri), vin rosu (spaniol si bun, ieftin la Billa, whiskey (in loc de armagnac).

diapozitiv23

De preparat nu e greu, carnea fiind exceptional pre-preparata am lasat-o doar putin la marinat in vin si tarie, cu ceapa si piper (rosu m-am gandit eu ca ii sta bine).

Am calit apoi pentru sosul final costita, ciuperci, ceapa si usturoi, am pus si aici un pic de vin sa ramana sos mai mult.

diapozitiv33

Carnea cu marinata, un fir de ulei de masline, usturoi si morcov am lasat-o la cuptor la foc mic.

diapozitiv42

Cand s-a facut am pus deasupra sosul facut anterior si am lasat in cuptor inca putina vreme, sa se cunoasca, asa spun unii.

diapozitiv54

Fireste ca mesenii au fost infometati si nu am avut vreme de poze de final artistice, ma scuzati pentru asta, am dat la masa cu piure de cartofi cu hrean si cu whiskey alaturi, tarziu m-am gandit ca trebuia sa iau mai multe sticle din vinul pe care l-am pus la preparat.

Inca o data cu scuze, o mica portie pozata pe fuga.

diapozitiv63

Si pentru ca barbatii erau infometati le facui si un aperitiv in graba, ciuperci si dovlecei in sos iute masala cu iaurt si ceva crocantele cu somon, plus putin svaiter cu ardei iute, de ultim moment prestatia.

diapozitiv73

Mentionez in incheiere ca reteta se preteaza precis si la mielul de paste, doar ca idee.

Un gând despre &8222;Mistret in sos de vin si ciuperci&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s