Orez prajit

Mie imi place la nebunie gateala asta, chit ca e foarte simpla. Se pot folosi diverse legume, eu azi am avut niste varza, morcov, ghimbir (ginger pre limba danchiseasca), ardei gras si iute, ceapa, usturoi, un praf vag de curry, niste iutica de la nasa si sos de soia.

diapozitiv146

Orezul se fierbe fara sa se faca pilaf si se da de-o parte (e blituita poza, nu e pilaf) si se calesc legumele la foc iute (in ulei de arahide, daca aveti).

diapozitiv226

Se adauga condimentele, apoi orezul si se prajesc impreuna, ca sa zic asa, nasul va spune cand e gata treaba. Cand miroase perfect.

diapozitiv316

Am folosit orez „Thai Jasmine”, merge de oricare. Mie mi se pare un deliciu (nu sunt mofturoasa, posibil). In amestec se poate pune si carne sau crevetei, scoici, ma rog, ce aveti la indemana.

diapozitiv418

Sigur ca se poate servi ca garnitura langa alte chinezisme (sau interpretari asiatice pe plaiuri carpato-danubiano-pontice).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s