Despre bigoli am mai vorbit, sunt niste paste, specifice zonei Veneto, arata ca spaghetele dar nu stiu din ce grau sunt facute, fierb mai greu si oricat le-as uita pe foc nu se rascoc. Asa ca le-am pus la fiert inainte de a ma apuca de treaba. Treaba a constat in curatarea partiala a cojii catorva dovlecei si calirea lor impreuna cu putin ardei gras, ceapa si usturoi si condimentarea cu oregano, busuioc si mult piper.
Am adaugat si crevetii (congelati) si am lasat cu capac sa se faca impreuna.
Am pus si pastele fierte sa traga putin din sosul format si apoi gata.
Concluzii: exceptionale, desi m-am abatut de la reteta spusa de fete (cu paste, creveti, dovlecei si pesto).
Si din cate imi amintesc, la sos am pus si putin vin. Alb. Sec. Riesling. De Jidvei.
2 gânduri despre &8222;Bigoli cu dovlecei si creveti&8221;