Supa acru-iute

Reteta am vazut-o la TV, facuta de o chinezoaica, foarte simpla fiind si avand toate ingredientele la indemana, cu mici modificari, am facut-o (si refacut-o ultetior).

Ne trebuie salata (chinezeasca au folosit ei, eu am avut putina la congelator), ciuperci (shiitake si pleurotus au avut ei, eu champignon), ceapa verde, ardei iute, tofu, taitei de orez, ou, sos de soia si otet de orez.

diapozitiv129

Intai se fierb ciupercile felii si salata,

diapozitiv219

intre timp se taie tofu, ceapa, ardeiul iute, se bate oul,

diapozitiv38

se adauga si bucatile de tofu (trebuie din cel mai ferm, sa nu se disipeze in supa),

diapozitiv411

taiteii, sosul de soia si otetul,

diapozitiv59

oul batut si la final, cand s-a stins focul, se presara ceapa verde si ardei iute.

diapozitiv614

Si este gata de mancat. Este simpla, gustoasa si frumoasa, asa mi se pare mie.

diapozitiv712

Separat din o droaie de legume ramase am facut si o supa-crema, fotografia am ales-o sa ramana aici mai mult pentru vasul in care sta, imi place enorm, este luat de la Muzeul Etnografic din Brasov, facuta de nu stiu ce artist ca are semnata lucrarea numai cu initialele.

bol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s